Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Staben samlet.

Stabsøvelse med bravur

Landsdelregion Øst gennemførte i weekenden øvelse for alle distrikts stabe.
Af H.G Carlsson tekst og foto.

07-11-2017
Øvelsen er en årligt tilbagevendende begivenhed, formålet er at dels at afprøve de forskellige stabes evne til at fungere i en skarp situation, og dels at få ny viden om det at omsætte en regions befaling, til en kompagni befaling. Allerede fredag morgen stillede staben i Jonstrup lejeren for at pakke køretøjer, når en komplet stab skal fungerer, er det en anselig del materiel der skal pakkes, derefter gik turen til årets øvelses sted der i år var Vordingborg kaserne.

Taktisk orientering

Selve udpakningen og opstilling tog kun et par timer, og der efter var staben operativ, i år var øvelses oplægget støtte og stabiliserings indsættelser, i et fiktivt land der var plaget af interne uroligheder mellem forskellige befolknings grupper.
Fredag aften var der foreløbig befalingsudgivelse, og lørdag morgen gik det så løs, hurtig blev de forskellige arbejdsborer fyldt med papir og planer, der opstod også forskellige tvivls spørgsmål, da opgave sættet var meget komplekst, men disse blev hurtig løst, pga. det gode samarbejde de forskellige sektioner i mellem.
Søndag forsatte stabsarbejdet til efter frokost, der efter var det tid til evaluering og oprydning.
Det var nogle trætte, men tilfredse stabs officerer der kørte hjem, en del erfaringer rigere, og en hel del læring i rygsækken.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring