Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Delingsskydning i dagslys.

Virksomhedshjemmeværnets skydelejr 2017

Årets skydelejr blev afholdt i perioden fra 5. maj til 7. maj i Jægerspris. Der var både feltskyttemærke og gruppe og delingsskydning og handlebane.

Tekst og Foto: Bjørn E Hørner. infosek

09-05-2017
I skydningerne var de 3 Virksomhedshjemmeværnskompagnier deltagere, desuden havde man gæster med fra Vallensbæk og Tåstrup kompagnierne.

Let støttevåben i stilling.

Den 6. maj, hvor vi var på besøg, var der skydning på SF-banen og HABA N (handlebane nord) samt delingen 2. Vi ankom netop som sidste deltager gik igennem handlebanen. Det havde været et rigtig godt arrangement. Der blev forskudt til delingen2, hvor der også blev tid til at fortære en madpakke inden det gik løs igen.
På delingsskydningen blev der arbejdet gruppevis og der indgik både personel og køretøjer i fjendemomenterne og artilleri i form af kanonslag. Det var tydeligt at se at reaktionerne på de enkelte momenter var rigtig god træning for såvel enkeltmand som de udpegede førere.
Skydningen var samtidig optakt til dagens sidste skydning samme sted i mørke. Det er vigtigt for sikkerheden at alt er indøvet og afprøvet i dagslys for at udelukke fejl og lette orienteringen i terrænet.



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring