Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Kommandostation fra PO Roskilde som assisterede med efterretninger og forsyninger

Hverdagens helte fra Virksomhedshjemmeværnet hjalp på Roskilde Festival

Hvert år stiller hjemmeværnet op og hjælper ikke mindst politiet med trafikregulering og sikring af banelegemet ved Roskilde Festivalen.

14-07-2018

I år var omkring 100 hjemmeværnsfolk involveret i indsatsen. En uvurderlig hjælp for politiet. Hjemmeværnsfolkene arbejder ganske gratis og hele døgnet rundt under Roskilde Festival. På festivalen og i mange andre sammenhænge yder hjemmeværnet en stor indsats for samfundet ganske frivilligt. Der er grund til at værdsætte indsatsen fra alle borgere.

Virksomhedshjemmeværnet
En del af hjemmeværnet beskæftiger sig med beskyttelse af store samfundsvigtige virksomheder. Tidligere var virksomhedshjemmeværnet delt i jernbanehjemmeværn, posthjemmeværn, telehjemmeværn og energihjemmeværn.

Frans Løber der er chef for Virksomhedshjemmeværnet i forbindelse med Roskilde Festivalen oplyser, at Virksomhedshjemmeværnet har til opgave at holde øje med banelinjen i nærheden af festivalen. Hvert år er der gæster, der forvilder sig ned på banelegemet, og hjemmeværnsfolkene holder øje med strækningen, så ingen bliver kørt ned af tog på strækningen.

”Vi gennemgår banestrækningen hver morgen, før det første tog begynder at køre igennem, og vi har eksempler på, at nogen har lagt sig til at sove på jernbaneskinnerne, og som vi har fået væk fra skinnerne inden et tog er kørt igennem strækningen”, fortæller Frans Løber.

Vi er glade for at gøre denne indsats, og vi er klar igen til næste år, slutter den ansvarlige for virksomhedshjemmeværnet på Roskilde Festival.

Virksomhedshjemmeværnet har assisteret DSB/Banestyrelsen i forbindelse med sager om tyveri af kabler fra jernbanestrækninger rundt omkring. I krisesituationer har virksomhedshjemmeværnet til opgave at bevogte særlig samfundsvigtige institutioner, hvilket der jo heldigvis ikke er brug for ret tit.

Politihjemmeværnet 
En fast bestanddel af myndigheders involvering i Roskilde Festival er Politihjemmeværnet, der hvert år yder en stor indsats i forbindelse med regulering af trafikken, der ofte volder problemer i forbindelse med afviklingen af Festivalen. I år har trafikken været meget koncentreret omkring lørdagen før festivalen, og det forventes, at der også i morgen lørdag vil være tæt trafik.

”Vi har deltaget i mange år, og det er stort set de samme hjemmeværnsfolk, der deltager år efter år. Vi er glade for at gøre en indsats, og samtidig bruger vi festivalen til at teste nyt udstyr, hvor vi kan følge vores folk og informere dem på en anden måde end tidligere, fortæller Henrik Nygaard, der sidder i hjemmeværnets kommandocentral under festivalen.

Vi er naturligvis med igen i 2019, hvis vi bliver bedt om at assistere, og det håber vi på, at vi skal, slutter hjemmeværnsfolkene.

Politiet er meget taknemmelig for hjælpen
”Der skal lyde en stor tak fra politiet til de forskellige grene af hjemmeværnet for deres indsats under Roskilde Festival. Det er en meget stor hjælp for os, at vi har hjemmeværnets enheder at trække på”, siger politiinspektør Jens Børsting, der er politiets ansvarlige for afviklingen af Roskilde Festivalen.

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring