Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

6. maj i Lemvig

Også på Lemvig krikegård blev der lagt kranse ved en mindehøtidelighed.

07-05-2018

Tekst & foto: J.Jauert & JJørgen Krätz, Infoelementet.

 Søndag den 7. maj deltog distriktet i kransenedlæggelse på Lemvig kirkegård. Her marcherede man ind med fanerne forrest, bestående af distriktet, Forsvarsbrødrene og De Allieredes Danske Våbenfæller plus gæster.


 Ved mindesmærket for de faldne fra henholdsvis 1. og 2. verdenskrig blev kranse lagt og OL P. M. Nikolajsen holdt tale. Han talte besættelsen, dem der den gang gjorde modstand og gav deres liv for at vi i dag har vores frihed. Om at sætte lys i vinduerne og den nyvundne frihed. Han nævnte også den aktuelle internationale situation, både med Ruslands provokationer og Islamisk stats terrorhandlinger samt positive betragtninger vedrørende det nye forsvarsforlig til fordel for nutidens hjemmeværn. Han sluttede med en tak til dem, som i dag er skyld i at Danmark er værd at kæmpe for.


 Arrangørerne var Forsvarsbrødrene i Lemvig og De Allieredes Danske Våbenfæller og sluttede med spisning i Marineforeningens lokaler på havnen i Lemvig.



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring