Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Lørdagen bød på to kurser på distriktet

Mens man havde fint vejr, tilbragte to kurser dagen indendørs. Førstehjælpskursus og KOF/ROF kursus.

23-04-2017

Tekst & foto: INFOELM v/HDMVJ​

På førstehjælpskurset modtog instruktørerne Carsten Skovsted og Jørgen Jespersen 21 forventningsfulde kursister.

Der blev omtalt nye regler for sideleje, nye regler for løft af hoved for vejrtrækning, samt ændring af trykket ved hjertemassage. Hjertestarteren blev omtalt og øvet, her skulle kursisterne yde hjertemassage i 4 minutter.

Nye regler angående førstehjælp: Det grundlæggende 28 timers førstehjælpskursus gennemføres kun på LPU 2, dette udmønter sig i bronze, sølv eller guldmærke. Efter dette, skal man indefor 2 år, gennemføre et vedligeholdskursus på 6 timer. Går der mere end 2 år, kræves der gennemførsel af et kursus à 14 timer.
 Som udgangspunkt afholder distriktet pt. ingen grundlæggende førstehjælpskursus.
Der er en ny førstehjælpsbog på vej, som erstatning for version 2011, den bliver uddelt til kursister på kommende kurser.
 
 
 
På KOF/ROF kurset gav Søren Vestergaard som gav en kort briefing om dagens forløb, og delte kursister op i grupper, som blandt andet skulle diskutere hvad var vor ønske for hjv. 

 
Der kom mange positive inputs ud af gruppearbejdet og der var meget som vil kunne implementeres i både hvervning og når der deltages i udstillinger og på messer.
Søren Vestergaard blev ved med at bygge på, så der blev diskuteret livligt. Det var en oplevelsesrig dag, som startede nye tanker, vist nye værktøjer og gav inspiration til det fortsatte arbejde.
Der var mødt 18 m/k-er frem, men der er plads til endnu flere.
Samtlige kursister udtrykte generelt stor tilfredshed med de to kurser.

Fakta

Hektisk aktivitet på de to kurser, som distriktet havde kørende lørdag.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring