Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

HBU-ernes katastrofeøvelse blev støttet af Distrikt Midt- og Vestjylland

Intet nyt under solen, men alligevel! Ingeniørregimentets 6. og 7. HBU kompagnier skulle igennem den afsluttende øvelse i felten inden hjemsendelsen torsdag i næste uge.

22-11-2017
Tekst & foto: INFOELM v/HDMVJ
Der blev åbnet med en flot frostklar morgen på Krogsgård, hvor sminkører fra Østjylland og Midt- og Vest tog sig kærligt af de cirka 70 figuranter. Figuranterne bestod af elever fra Skive og Viborg Produktionsskoler samt en 5. klasse fra Mønsted skole.

Ved ankomsten var der rundstykker og kaffe eller the samt varm chokolade, så man havde noget at stå imod med ude i felten. Da figuranterne var sminket blev de kørt til Tovby og anbragt som tilskadekomne i hele byen. Herude havde Beredskabskorpset med vanlig ekspertise gjort klar til det store opgør, hvor HBU-erne skulle demonstrere deres førstehjælpstalenter.

Delingsførere fra HBU kompagnierne blev briefet af politiet, der stod som indsatsleder og så ventede man blot på startskuddet. Da startskuddet gik, var det bogstaveligt en tur gennem røg og damp, brændende biler, røgkanoner og masser af brændende olietromler, plus en råben og skringen fra de mange nødstedte.

Efter de mange slukninger blev der sendt nye hold ind til at behandle og bringe de sårede frem til lægen og hans assistent i den østlige ende af Tovby. Efter endt behandling her blev figuranterne kørt til Krogsgård, hvor de blev forplejet og fik lidt varme og fik shinet deres skader op hos sminkørerne.
Om eftermiddagen blev hele sekvensen gentaget for det andet kompagni og sent på dagen afsluttede man øvelsen.
Distrikt Midt- og Vestjylland stod for hele logistikken, en opgave som distriktet har varetaget gennem en længere årrække. Alt personellet er ”gamle rotter” og kender hele forløbet, opstår der et problem løser man det uden at det rent faktisk opdages af deltagerne og til alles tilfredshed.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring