Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Landsskytte for tredje gang

Sætter man sig et mål, skal man følge det til dørs. Det er Per Nørskov Bentzens holdning og han har efterlevet dette enkle budskab frem til i dag, hvor han i dag modtog Landsskyttepokalen i Hjemmeværnet.

01-07-2017

Tekst & foto: INFOELM v/HDMVJ

Torsdag aften holdt Infanterihjemmeværnskompagni Klosterheden et sommerarrangement, hvor der blev uddelt årstegn, diplomer og pokaler. Som noget særligt kan man bryste sig af at have en landsskytte for tredje gang i træk.
Landsskytten udpeges på baggrund af de fra alle enheder i Hjemmeværnet indberettede skyderesultater det foregående år og med en score på 189 point ud af 192 mulige, var det sergent Per Nørskov Bentzen, der blev landets bedste skytte på gevær M/95.



Pokalen og diplomet blev overrakt af chefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestjylland oberstløjnant Per M. Nikolajsen. Der skal tre ting til for at skabe en god skytte; ”en skytte, held og en god instruktør. Vi har fra distriktets side den dybeste respekt for din indsats! ”

Det er tredje gang, at Per Nørskov Bentzen får pokalen, første gang var i 2013, anden gang i 2014 og endelig i 2016. Hver gang er der blevet skudt med gevær M/95, henholdsvis med og uden optisk sigtemiddel.
Per Nørskov Bentzen er til daglig gruppefører for en motoriseret overvågningsgruppe, han har grad af sergent og har kommandoen over to køretøjer og seks mand.
Han startede sin karriere indenfor skydningen som tolv årig med salonskydning i Struer. Han kom i Hjemmeværnet i 1987 og har i alle 30 år altid været meget aktiv. På årsbasis bruger Per cirka 500 – 700 timer om året i Hjemmeværnet.
I det civile liv er Per Nørskov Benzen som Key Account Manager og bosat i Lemvig.

Fakta

Landsskyttepokalen på gevær M/95 er for tredie gang blevet givet til en skytte fra distrikt HDMVJ.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring