Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

VIP-dag - en dag med action, brag og masser af glade mennesker

Lørdag afholdt distriktet VIP dag for vinderne af førstehjælpskampagnen ”GRIB IND”. 50 deltagere fra nær og fjern i alderen 3½ - 50 år havde et brag af en oplevelsesdag. En dag med masser af action og, hvor opfattelser og holdninger blev ændret.

27-09-2017

Vejret tegnede sig ellers ikke fra sin bedste side fra morgenstunden og tågen lå således stadig tæt over kasernen, da de første deltagere begyndte at komme. Man kunne blive rigtig bekymret for, at det bare ville blive en kedelig efterårsdag, hvor intet lys formåede at trænge igennem den tætte tåge. Men tågen lettede i takt med, at smilene på VIP-deltagerne blev større og allerede kl. 1030 skinnede solen fra en noget nær skyfri himmel.

 
"Mange kender os som dem med gule veste og militæruniform, der regulerer trafikken, men det er jo kun en brøkdel af vores arbejde. Vi gør hver dag en stor indsats som støtte for det danske forsvar og beredskabet – og livreddende førstehjælp er bare en af de mange kompetencer som enhver hjemmeværnssoldat besidder” siger distriktschef, oberstløjtnant Per Nikolajsen og fortsætter: ”Vi har derfor glædet os utroligt meget til at vise, hvad vi kan og til at lære deltagerne endnu mere om førstehjælp – og så skal vi også prøve lidt af det sjove som Hjemmeværnet byder på.”

 
 

​Dagen startede ellers stille og roligt med morgenbrød samt velkomst fra distriktschefen. Herunder fik deltagerne også en introduktion til, hvad Hjemmeværnet er for en størrelse og, på hvor mange områder, vi rent faktisk støtter Danmark. Med 2,6 millioner timer brugt på uddannelse, øvelser og indsættelse i 2016, heraf sammenlagt 355.065 timer alene på indsættelse og støtte til vore samarbejdspartnere (Forsvaret, Politiet, Beredskabet, SKAT) i 2016, er der eksempler nok at tage fra.

 
 

Efterfølgende blev deltagerne opdelt i grupper med hver en gruppefører, som førte dem rundt til de forskellige poster. Posterne bestod af: Førstehjælp ved trafikuheld, Førstehjælp med brug af hjertestarter, Materieldemonstration, Håndgranatkast, Terrænkørsel og introduktion til feltration. Ved hver post blev de mødt af dygtige instruktører, der viste energi og engagement på en sådan måde, at selv den yngste deltager på kun 3½ år fik en forrygende spændende og oplevelsesrig dag.

 
 
 

EN LANG DAG

Efter en lang dag med stor koncentration, når instruktørerne fortalte og, hvor flere af deltagerne havde fået afprøvet viden og – i enkelte tilfælde - flyttet deres grænser i forhold til, hvad de turde og ikke turde, var trætheden at spore. Alligevel var begejstringen ikke til at tage fejl af.

 
 
En kvindelig deltager bekræfter Per Nikolajsens ord: ”Det har været fantastisk. Jeg troede Hjemmeværnet kun var sådan noget med gule veste og at stå i et kryds og dirigere trafikken – og helt ærligt, så havde jeg ikke de store forventninger, da jeg kørte hjemmefra, men, det har været så spændende at høre om alle de undergrene der er i Hjemmeværnet. Det vidste jeg slet ikke… Jeg har fx altid drømt om at blive hundefører, men troede kun det var Politiet der havde hundeførere – og der er jeg ikke høj nok. Nu har jeg bestemt mig for, at jeg vil ind og være hundefører i Hjemmeværnet”. 

Konklusionen må derfor være, at alle VIP-deltagere havde en forrygende dag. Der er ingen tvivl om, at vi nu har 50 nye ambassadører for Hjemmeværnet – både skolebørn og voksne.

 
 
 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring