Topbanner

Nyhed

Arkivfoto - Nytårskoncert 2017 Køge

Først igen

Nu må vi snart til at få bygget den piedestal.  Hjemmeværnets Musikkorps Roskilde gjorde det igen.  For tredje gang i træk.

24-07-2017

Af Jens Lynge, IT-officer ved Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland

Hjemmeværnets Musik- og Tambourkorps Roskilde har igen scoret en førsteplads ved Hjemmeværnets årlige musikprøve.  Det er et arrangement, hvor underafdelingens musikkorps (brass band) og tambourkorps spiller hver for sig og sammen, under march og stationært.

Scenen var sat på Absalon Skole i Roskilde. 
På podiet:  Hjemmeværnets Musikkorps Roskilde. 
Tilhørerne:  En udvalgt håndfuld med chefen for Landsdelsregion Øst, Oberst Lennie Fredskov i spidsen plus den skarpe, kritiske, nøjeregnende men undervejs også begejstrede dommer, Musiksagkyndig ved Hjemmeværnskommandoen, Lennart Blak Jensen.
Alene at læse dommerens årsprøverapport vækker begejstring.  Så præcis, så detaljeret, så motiverende.  Man ser ham for sig.  Intenst og koncentreret lyttende.  Skarpslebet pen parat over notesblokken.  Årsprøverapporten med detaljerede anvisninger for denne koncert er et fantastisk arbejdsgrundlag for en videre udvikling.
Den musiksagkyndige fandt plads i prøverapporten til en hædrende omtale af musikkorpsets dirigent gennem godt og vel 4½ år, Rasmus Kærsgaard.
At musikkorpset har kunnet toppe tre år i træk skyldes kombinationen af en yderst kvalificeret dirigent og dygtige musikere.  Og her må tambourkorpsets trommer og fløjter ikke glemmes.  For de var en vigtig del af resultatet.
Men – først og sidst -
Rasmus Kærsgaard har været drivkraft og inspirator i arbejdet.

Musikkorpset fra Roskilde samler et stort publikum hvert år ved nytårskoncerter i Roskilde og Køge.  Tilsammen flere end 1.200 tilskuere.

Nytårskoncert 2017 - 800 tilhørere i Køge (Arkivfoto)
Følg mig (Arkivfoto)

Magtfulde instrumenter (Arkivfoto)

Koncentreret indsats (Arkivfoto)
 

Fakta

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224