Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

En fantastisk start på det nye år

”Vi lærer også, hvor vigtigt det er, at vi i sådanne situationer har et hjemmeværn – har et beredskab, der har øvet sig rigtig meget på det der med, hvad er det, vi kan hver især, og hvad er det, vi kan i fællesskab.”

27-01-2017
Af Jens Lynge, IT-officer ved Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland
Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland havde kaldt til nytårskoncert i Roskilde.  Og byens borgmester, Joy Mogensen talte om oplevelserne ved stormfloden URD.
Jeg kommer aldrig nogensinde til at glemme de dage – både for den indsats, I gjorde, men også for den måde I fik inspireret alle os andre.  I var præcis ligesom den korleder.  I var dem, der kom med viden, professionalismen – og udholdenhedskraften til at blive ved - og blev kaldt frivilligt sammen, således at vi sammen kunne mere, end der faktisk stod i planerne at vi kunne.” 
”For det skal I have en utrolig stor tak.  For traditionen her i dag – for at være der hver eneste gang, det brænder på.
Ord, der varmede.  Men det gjorde også musikkorpsets bidrag.
Det blev en sublim oplevelse – hvor de enkelte indlæg blev præsenteret af en spøgefuld og elegant konferencier, som bag udklædningen kunne genkendes som musikkorpsets vicedirigent, Tommy Ringvad.
Der var mange højdepunkter i denne koncert.  Anders Blichfeldt – kendt fra Big Fat Snake passede fint sammen med musikkorpset, som for øvrigt for andet år i træk var kåret til Danmarks bedste blandt Hjemmeværnets 15 musikkorps.
Det var lørdag midt i januar, denne koncert fandt sted.  Dagen efter var det Køgensernes tur til samme oplevelse. 
I Køge var det byens førstemand, borgmester Flemming Christensen, som leverede byens nytårshilsen. 
Hjemmeværnsforeningen for Køge & Omegn stod for det praktiske arrangement i Køge.  Foreningens formand, Torben Hansson, bød velkommen.  
Ved begge koncerter var det Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjællands logistikchef, major Lars Walmar, som bragte en hilsen fra Hjemmeværnet til de  i alt omkring 1.500 personer, som næsten havde væltet billet-stederne I Roskilde og Køge, da de gratis billetter blev udleveret.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Køges borgmester, Flemming Christensen
 
 
 
 
 
 
 
 
Formanden for Hjemmeværns-foreningen for Køge & Omegn, Torben Hansson


Hør tale og genoplev koncerten:

Major Lars Walmar, logistikchef ved Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring