Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Det var med at bevarer overblikket med mange mennesker på gaderne mellem de mange busser

Tegngivning - ukendt for enkelte bilister

Fjerde og sidste dags indsættelse i forbindelse med DGI landsstævnet bød på afspærring ved stadion samt trafikregulering, hvor bekendtgørelsen om politiets tegngivning ved færdselsregulering ikke var kendt af alle bilister.

02-07-2017
Tekst og foto: Ulla Sørensen-Mølgaard
Godt 20 politihjemmeværnsfolk mødte kl. 07.00 for at forberede sig på de sidste forberedelser. For flere af deltagerne var det fjerde dag i træk, men humøret var højt.
 Reklame for Hjemmeværnet samt en lidt skjult post for ekstra støtte
Politiet havde stillet to opgaver til denne søndag formiddag. Afspær de tre adgangsveje til Aalborg Stadion og ikke mindst en ny opgave, som blev stillet lørdag aften – trafikregulering af krydset Vesterbro, Borgergade, når gæsterne skulle hjem.
Dette gav travlhed på den mobile kommandostation, der fulgte med ud på stadion. Her sikrede Bethina, at alle meldinger om fremmødte, udskiftninger på posterne, kontakt til politiet, ambulancer og nye opgaver fra politiet blev ført ind i journalsystemet.

 Bethina styrrer loggen på den fremskudte kommandostation

Flere bilister vil gerne ind på Aalborg Stadion. Chaufføren fra lastbilen er på vej mod afspærringe for at få tilladelse til at komme ind.

Opgaven med afspærring ude ved Aalborg Stadion var en rutine opgave for de garvede politihjemmeværnssoldater. Udfordringen kom, da der skulle foretages trafikregulering inde i midtbyen. Busser skulle dreje til højre, mens cykellisterne ville ligeud eller til højre og alle de gående ville passerer krydset så busser og cykellisterne ikke kunne dreje.

 Først skulle alle gående passerer, herefter kunne cyklisterne dreje efterfulgt af de mange i  iindsatte busser
Trafikken var brudt sammen i dette kryds lørdag aften, hvor politiet og politihjemmeværnssoldaterne måtte ”rydde” op i krydset. For at undgå en gentagelse af dette var hjemmeværnet igen blevet anmodet om at foretage en regulering af trafikken.

  Tålmodige buschauffører venter på, at de kan komme til at dreje til højre
Det var dog ikke alle trafikanter eller gående, der havde kendskab til tegngivningen. En politibetjent måtte lige hen og give en bilist en påtale, da denne kørte ud, selv om der var rødt ifølge tegngivningen. Da trafikken blev givet fri fortsatte denne bilist med at køre over for rødt. Selv politiet rystede på hovedet af denne handling.

Trafikregulering i Aalborg midtby - Så fik busserne mulighed for at komme videre
 
Ved 13-tiden kunne alle køre mod Aalborg Kaserne for at pakke ned efter fire spændende dage og mange erfaringer rigere på afspærring og trafikregulering.   
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring