Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Der bliver lyttet

Charmeoffensiv for befalingsmænd og officerer

Profilering af Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland ved 4 og 5 HBU kompagnis befalingsmænd og officerer.

29-01-2017

​Foto og tekst: IOF Annette Knudsen

Med hvad og hvordan kan Hjemmeværnet støtte uddannelse af HBU’erne (hærens basisuddannelse) ved Trænregimentet i Aalborg, kom der nogle svar på, da personel fra Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland var på charmeoffensiv ved befalingsmænd og officerer ved 4 og 5 HBU kompagnier i sidste uge.
Kompagnichef og ansat ved Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland Mikkel Andreassen bød velkommen og lavede en kort præsentation af de fremmødte fra Hjemmeværnet inden distriktschef oberstløjtnant Jan Johansen gik på med en præsentation af Hjemmeværnet især af Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland.


Hvor stort et geografisk området det strækker sig over, hvor mange kompagnier der er tilknyttet samt hvilke egenskaber de hver især har.

Han var inde på, hvorfor vi laver disse præsentationer samt hvorfor vi afholder HBU arrangementerne som vi gør, i stedet for de gamle orienteringer. Jan Johansen viste lidt billeder fra disse arrangementer, hvor vi viser det brede Hjemmeværn frem.



  Distriktschefen igang med at forklare hvordan Hjemmeværnet kan støtte under uddannelsen af
 
HBU-soldaterne.

I sin videre præsentation var distriktschefen inde på at vi gerne vil have en andet image end det ”kom bar do”-image mange forbinder med Hjemmeværnet. Han fortalt bla. om kompagni Cimbrer, hvor kernen i kompagniet er personel, der havde været med på Hjemmeværnets bevogtningsopgave i Afghanistan hold 10. Hvilket fik en deltager til at fortælle, at hun selv havde været udsendt med Hærens hold 10 i Afghanistan og havde oplevet, hvor meget det nordjyske Hjemmeværn gik op i at løse deres opgave.

Bagefter var der tid til at deltagerne kunne stille spørgsmål, der kom bla. spørgsmål om vi også kunne stille med hunde til øvelse for HBU'erne.


  En deltager fortæller om hendes erfaring med Hjemmeværnspersonel

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring