Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Du kan parkerer lidt længere nede ad vejen - nej, desværre er det ikke muligt at få flyttet lastbilerne
​Du kan parkere lidt længere nede ad vejen - nej, desværre er det ikke muligt at få flyttet lastbilerne

Politihjemmeværnet støtter ved Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger landsstævne

Aalborgs største event medførte torsdag eftermiddag afspærring af hele den indre by. 30 hjemmeværnssoldaterne hjalp til med afspærringen og rådgivning af de mange strandede trafikanter.

29-06-2017
Tekst og foto: Informationsofficer Ulla Sørensen-Mølgaard
 
25.000 idrætsudøvere skulle torsdag eftermiddag gå gennem gaderne i Aalborg som en del af det store åbningsarrangement for DGI landsstævnet. Som en del af afspærringen blev store lastbiler kørt på plads omkring indfaldsvejene til Aalborg midtby

 En bagagerumsklap kan anvendes som ly for mange af de regnbyger, der kom i løbet af dagen.
Dette skabte straks stor travlhed for de indsatte politihjemmeværnssoldater. Der var mange trafikanter, der ikke havde hørt om arrangementet eller troede, at hvis de ikke boede i Aalborg kunne man blot lige køre de store lastbiler til side, så de kunne komme hjem.

 Indsatslederen Lars fik så travlt med at komme rundt til posterne, at han til sidst opgav at cykle rundt
 
Det gav også anledning til nogle sjove kommentarer mellem bilisterne og soldaterne: ”Hej – jeg kunne godt tænke mig at komme hjem” – svar fra soldaten: ”nej, du kunne godt tænke dig at parkere dernede” – dette sagt med et meget stort smil og smil i stemmen. Bilisten gentog sin kommentar, men med et stort grin på og igen fik han et for negativ svar:” desværre – du bliver nødt til at parkere dernede de næste tre til fire timer, du kan ikke komme ud – byen er spærret af”.

  Humøret var højt bagved afskærmingen  at T-walls
Afspærringen ved Kongeskibet gav kun bemærkninger til gående, der havde fået sneget sig ned på det nordlige havneområde. De blev pænt bedt om at vende om igen for at tage billeder af skibet på en større afstand.

  Afspærring ved Kongeskibet
Tilkørslen til broen fra den sydlige siden gav ligeledes meget stor travlhed. Her var de lidt mere muntre indslag turisterne, hvor GPS hele tiden sendte dem retur til broen, selvom de havde fået oplyst et vejnavn, der ville føre dem ud til Limfjordstunnellen.

 7.300 efterskole elever står klar til indmarchen


  Statsministeren gik sammen med efterskoleeleverne
 
  Der var nok at se til på den sydlige side af Limfjordsbroen


  En kompagnichef passer på Limfjordsbroen


  På nordsiden af Limfjordsbroen var der knapt så travl

En af de lidt specielle opgaver som tre af soldaterne fik tildelt med meget kort varsel, var afspærring bagved Hendes Majestæt Dronningen. Hun skulle gå gennem folkemængden og hen til tribunen. De tre soldater dannede bagtrop som afspærring. Dette kan ses på nedennævnte link. Ca. 31 sekunder inde i udsendelsen begynder historien om Dronningen.

Hjemmeværnsflotille 114 Aalborg-Hals var det forreste skib i den flotte parade til vands. Her er et stemningsbillede taget af Einar Laden Sørensen:

  Efterskoleeleverne står og klapper til alle skiben der sejler gennem Limfjordsbroen
De tre næste dage vil politihjemmeværnssoldater være med til at støtte politiet i afviklingen af trafikken omkring de mange arrangementer ved DGI landsstævnet.  
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring