Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Sprængninger i skydeterrænet

En lørdag med knald på undervisningen i Tranum

Under kolonnens march igennem skydeterrænnet i Tranum regnede det med jord og sand omkring køretøjerne samtidig med at der stod sorte røgskyer til vejrs.

23-05-2017

Området omkring Tranum lejren og skyde terrænet blev flittigt brugt under uddannelse i enhedens standarder og kampeksercitser (6001) samt kurset enhedens march, beredskabsområde og afsøgning (6002).


Distriktchefen bød velkommen                             Udannelseselementet forstod undervisning
Kursisterne på 6001 som alle kom fra kompagni  Mariagerfjord, fik fra morgen stunde et godt indblik i, hvad huskeord og kendeord er for noget. Huske ordet falkuhse blev der brugt en del tid på ved begge kurser og hvad står det så lige for: Funktion på våben, ammunition, ladning af våben, kampvisir på våben, udrustning, håndgranater, sløring og ekstra udstyr.


Teorien på 6001 er startet                                                              Komandostation indrettet i MAN 
 
Omkring lejren blev der trænet i enkeltmands kampfærdigheder, bevægemåder og formationer, hvor de bla. havde sikret passage af vej, samlet ildoverfald, delt spring frem mod fjende, hængsle højre/venstre med håndgranat, hvor man ender med at gå igennem fjendens kampstilling. Weekenden her varierede imellem teori og praksis og sluttede søndag formiddag med en øvelse i terrænet. Her forskød de igennem skov, over vej og for til sidst at angribe en fjendtlig stilling.


Der er gang i bevægmåder                                   Hængsel højre og venstre øves
Kursisterne på 6002 kom alle fra kompagni Aalborg Limfjord, og de startede fredag aften med teoridelen og rykkede udenfor lørdag morgen for at gøre klar til kamp. Det viste sig at der skulle lidt teoriundervisning på der også, inden de forskød til skydeterrænnet. Undervejs var de udsat for et moment, som gjorde at de måtte lave tilbage trækning og vælge en alternativ rute at køre ad.

Moment under fremrykningen                              Det er ikke altid en soldat er let at se
Under fremrykning igennem terrænet i køretøjer blev der lavet en demonstration af ildmarkering, som skulle marker noget af det de kan blive udsat for. Fremme ved barakken i skydeterrænet, var der afsøgning samt indretning af området. Der var demonstration af, hvad de bla.  kan bruge hund og føre til, alarm anordninger m.m.

Fremme ved beredskabsområdet                              Hunden er ved at være klar til at arbejde

Søndag formiddag var der nedbrydning, vedligehold af materiel, inden weekenden sluttede i solen ved lejren med evaluering af kurset. Kursisterne på begge kurser gav udtryk for at det havde været en god weekend og at de alle nu havde noget at gå hjem og arbejde videre med, så det lærte kan blive rutiner.
Kursisterne på begge kurser gav udtryk for at det havde været en god weekend og at de alle nu havde noget at gå hjem og arbejde videre med, så det lærte kan blive rutiner.
Holdet fra Aalborg Limfjord                                   Der hygges i solen



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring