Topbanner

Nyhed

​Det er bare dejligt det her

Har I grader i Hjemmeværnet

Spørgsmålene var mangeartede da de værnepligtige på Hærens basis uddannelse(HBU) var på besøg ved Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland i denne uge.

28-09-2017
​Tekst og foto: Informationsofficer Annette Knudsen
Garage 32 summede af aktiviteter tirsdag og onsdag da 4 og 5 HBU kompagni var forbi for at se og høre, hvad Hjemmeværnet kan tilbyde når de er færdige som HBU’er.  Meget grej var stillet frem, køretøjer var åbne og hundene var klar til opvisning samt masser af Hjemmeværnssoldater stod klar til at præsenterer det hele samt svare på de spørgsmål som de værnepligtige havde.

Rita marker hvor hunden har observeret noget i terrænet  Politihjæmmeværnet havde fået hjæp
 Og der var masser af spørgsmål, lige fra: Har I grader i Hjemmeværnet. Hvordan bliver man befalingsmand og hvor lang tid tager det. Hvorfor er du medlem af Hjemmeværnet. Hvordan kan jeg få noget at vide om hvordan man bliver hundefører. Må vi godt sidde i bilerne. Må vi godt kæle for hunden.

Kommandostationen vakte nogen interesse            Mange var en tur oppe i tårnet på HX'eren
Begge aftner gik de værnepligtig hjem med en masse oplysninger om, hvad Hjemmeværnet er og kan tilbyde. Og som distriktschefen Oberstløjtnant Jan Johansen sagde da vi startede med at afholde disse arrangementer: Det er en succes hvis der ikke er nogen som sover, og der var ingen som sov.

Masser af interesse for mortoriserede overvågning     Våbnene blev studeret nærmer


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224