Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

I skumringen tømmer besætningen helikopteren for materiel, inden de blev fløjet til fastlandet

Sikring af helikopter på Læsø

Torsdag aften blev kompagnichefen på Læsø kontaktet direkte af piloten, der anmodede om støtte til sikring af den nødstedte helikopter.

08-03-2018
Tekst: Informationsofficer Ulla Sørensen-Mølgaard, foto: Kompagnichef Jens Andersen
Falck havde fået bragt en patient ud til Læsø Lufthavn, hvor helikopteren fra fastlandet var landet. Desværre fik helikopteren tekniske problemer. Piloten bad den ene Falckredder om at kontakte kompagnichefen på Læsø, der er nabo til Falck Stationen. ”Kan du stille med nogen mand til sikring af en helikopter?”
Kompagnichef, kaptajn Jens Andersen fortæller: ” Jeg sendte straks et varsel ud til mine folk via en SMS. Kort tid efter ringede piloten – kan du stille nogen soldater? – Ja, det kan jeg.”
Herefter blev kompagniet rekvireret ad kommandovejen. Jens Andersen var dog allerede på vej ud af indkørslen, da han blev kontaktet af vagthavende officer fra Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland.
Et kvarter efter den første henvendelse var den første hjemmeværnssoldat på plads ude på flyvepladsen. Tre kvarter efter var i alt seks soldater klar til at sikre helikopteren. ”Jens Andersen fortsætter: ” Piloten havde i mellemtiden rekvireret en anden helikopter til at afhente patienten samt besætningen. Det var meget vigtigt for Seach and Rescue- beredskabet (SAR-beredskabet), at besætningen kom retur til Flyvestation Aalborg, hvor de har vagten de kommende dage”.
Vi har heldigvis nogle gode køretøjer, hvor vi har både varme og nogle gode lygter til belysning af helikopteren. Vi har indtil videre fået oplyst, at vi skal sikre flyet indtil i morgen tidlig – formiddag
 

Patient og besøtninge blev afhentet af en anden helikopter  - lige inden det blev helt mørkt.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring