Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Teori kan også foregå udendørs

Mangfoldig uddannelses weekend i Tranum.

Sidste weekend i januar hoppede uddannelseselementet ved Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland i arbejdstøjet, da der skulle gennemføres og koordineres, afholdelsen af 7 forskellige kursusforløb.

31-01-2018
Tekst og foto: KN Allan Øer Gøttrup
Omkring 85 kursister var i løbet af weekenden på en eller flere uddannelser i weekenden der blev afholdt på og ved Kursuscenter Tranum Strand.
Uddannelseselementet ved distriktet stillede ledelse, instruktører, faglærer og forsyningstjeneste til de mange uddannelser.
Uddannelsestilbuddene var Motorordonnans, dele af Lovpligtiguddannelse 1 (LPU1), Førstehjælpskursus både 6 og 14 timers, Enhedsuddannelse i Angreb, Enhedsuddannelse i By kamp, og uddannelse i HJV.dk.

Der var liv og aktivitet i de mange undervisningslokaler fra tidlig morgen til sen aften. Enhedsuddannelserne blev gennemført i kursuscenterets tilstødende terræn.
Enhedsuddannelserne er bestilt af et kompagni som et led i et længere uddannelsesforløb for kompagniets infanterideling.
Delingsfører Freddi Madsen udtaler ”det er rigtig fedt at få lov til at styrer hele 3 grupper (under uddannelsen), så får man overblik over hvor meget 3 grupper af 33 mand fylder i virkeligheden”.

Gruppefører Gunnar Nybo der er nytiltrådt gruppefører udtaler ”her kan jeg få lov til lære, hvad jeg skal sige og kommandere, når jeg vil have gruppen til at storme en fjende eller, hvordan vi skal forlægge ilden til højre eller venstre når en anden gruppe stormer målet”.

Elementer der blev gennemgået i Angrebs uddannelsen var bl.a. Udgangsområde (UGO), Udgangslinie (UL), Fremrykkepunkter, Delingens udfoldepunkt (DUP), Stormlinie, Storm/Angreb i målet, Reorganisering, Svingdørsprincippet, MIFREG, VAMUK, Hængsel højre og hængsel venstre og meget meget mere.lementer der blev gennemgået i Angrebs uddannelsen var bl.a. Udgangsområde (UGO), Udgangslinie (UL), Fremrykkepunkter, Delingens udfoldepunkt (DUP), Stormlinie, Storm/Angreb i målet, Reorganisering, Svingdørsprincippet, MIFREG, VAMUK, Hængsel højre og hængsel venstre og meget meget mere.

Har du også lyst til at deltage i de mange uddannelser som Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland tilbyder i forbindelse med de mange uddannelsesweekender, skal du blot tilmelde dig på aktiviteten i aktivitetsmodulet under HDNJY på HJV.dk. Selvom der var mange deltagere i Tranum i den forgangne weekend, kan setup’et håndtere op til ca. 200 deltagere.
Så ønsker du eller hele din gruppe at deltage, så tilmeld Jer eller koordiner via Jeres projektofficer fra distriktet om deltagelse.
Næste større uddannelses weekend er 2-4 marts i Tranum.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring