Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Den frivillige stab var samlet for at skrive operationsplanen til efterårets feltøvelse. Men allerede ved TAK TRÆN-øvelsen i marts-april skal den testes.

Den frivillige stab skrev planen til årets feltøvelse

Lørdag var den frivillige stab samt flere fastansatte samlet for at lægge planer til efterårets feltøvelse. Øvelsen gennemføres som Taktisk træner i marts måned.

12-02-2017

Af informationsofficer Hans Michael Christiansen

Der skal et godt og solidt fundament til at bære et hus – og det samme gælder, når Hjemmeværnet skal øve sig. Derfor var den friville stab hos Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland lørdag samlet med flere af de fastansatte officerer for at skrive operationsbefalingen til efterårets store distriktsøvelse. Øvelsen gennemføres først i Taktisk Træner på Aalborg Kaserne fredag 31. marts og lørdag 1. april, inden det for alvor går løs med feltøvelsen i Aalborg senere på året.


Undervejs i arbejdet med planen var staben samlet for høre de enkelte specialers delkonklusioner, der dannede baggrund for det videre arbejde.

Processen blev ledet af chefen for den frivillige stab, kaptajn Birger Nürnberg, og den blev indledt af distriktschefen, oberstløjtnant Jan Johansen.

Udgangspunktet var en tænkt situation, hvor Nordjyllands Politi bad Hjemmeværnet om støtte til bevogtning af et område i Aalborg grundet mulighed for terroraktivitet. Basis for stabens arbejde var bestemmelserne i distriktets direktiv for stabsmetodik.
- Gennem syv timers koncentreret indsats nåede vi frem til en rigtig god plan, der nu skal forelægges distriktschefen. Som jeg ser det, er det kun småting, der skal justeres i planen. Selv om staben er en sammenbragt enhed, så virkede den som en samarbejdet stab, fortæller kaptajn Birger Nürnberg.
Planen præsenteret for øvelsesdeltagerne ved distriktets TAK TRÆN-øvelse på Aalborg Kaserner.

Undervejs i arbejdet med planen var staben samlet for høre de enkelte specialers delkonklusioner, der dannede baggrund for det videre arbejde.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring