Topbanner

Nyhed

Øvelsen skulle gennemføres i City Syd-området ved Aalborg
​Øvelsen skulle gennemføres i City Syd-området ved Aalborg

Planlagt øvelse i City Syd aflyses

Nordjyske hjemmeværnssoldater skulle fredag 22. og lørdag 23. september være indsat i et tænkt scenarie, hvor der foreligger en trussel om et eventuelt muligt terroranslag i den sydlige del af Aalborg. Denne øvelse er aflyst

11-09-2017

Tekst og foto: Informationsofficer Hans Michael Christiansen

- Der var tale om en militær øvelse i civilt terræn, hvor der skulle være fokus på at sikre City Syd-området ved Aalborg inklusive Storcentret, Shoppen, Bauhaus, IKEA og Agri Nord. Hjemmeværnets opgave skulle være at være tilstede, observere, afsøge og sikre, at City Syd kunne fastholde den daglige drift under en tænkt ikke effektueret trussel, fortæller oberstløjtnant Jan Johansen, chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland.


Oberstløjtnant Jan Johansen,
Chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland

- Vi har gennem rigtig lang tid arbejdet med planlægningen af øvelsen. Det var et scenarie, vi gerne ville øve, så vi kunne støtte politiet, hvis situationen og dermed behovet opstod. Vi har i planlægningsfasen samarbejdet med mange interessenter, og fra alle sider har vi mødt megen positiv velvilje overfor både øvelsen og dens indhold, tilføjer Jan Johansen.

I planlægningens sidste fase blev det erkendt, at der er forskellig opfattelse af, hvornår Hjemmeværnet kan indsættes med våben til støtte for politiet – såkaldt Særlig Hjælp til politiet.
- Der var en risiko for, at en gennemførelse af øvelsen som planlagt kunne skabe større misforståelser omkring dette forhold. Det ønskede vi ikke. Derfor aflyser vi øvelsen og arbejder frem mod mere klarhed omkring Hjemmeværnets indsættelse med våben til støtte for politiet, forklarer Jan Johansen.
 

 Seneste nyheder

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224