Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Forberedelse af indsættelse på det store terrænbord

Øvelse - Særlig hjælp til politiet - Terrorhandling

Godt 60 frivillige hjemmeværnssoldater fra Hærhjemmeværns-distrikt Nordjylland mødte fredag aften ind til weekendens øvelse – særlig hjælp til politiet i forbindelse med en formodet kommende terrorhandling i Nordjylland.

31-03-2017

Tekst og foto: Informationselementet Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland 

Kaptajn Torben Løndal fra Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland indledte med at fortælle om øvelsen, der i denne weekend foregår i en ”sandkasse” på Aalborg Kaserner.


  Klargøring af koder m.v. til radioKlargøring af koder m.v. til radio
Torben Løndal fortalte: ”Formålet med øvelsen er at få trænet jer frivillige i en indsættelse i efteråret, hvor der skal øves særlig hjælp til politiet i forbindelse med
en mistanke om en terrorhandling i City Syd”.
”I weekenden skal I træne førervirksomhed og lege med jeres spillebrikker på det store kort over området – City Syd”. I vil blive udsat for flere forskellige situationer”.

Kommandostationer for de tre underafdelinger A, B. C og Infanterikompagniet
Herefter fortsatte lokalforsvarsafsnitschef, oberstløjtnant Lars Krull med at give nogle flere fiktive informationer om baggrunden for øvelsen: ”For et par dage siden blev der kørt en bil op foran et stort indkøbscenter på Sjælland. Bevæbnede mænd trængte ind i indkøbscentret og foretog et væbnet røveri. Efterfølgende har de lagt en besked ud på de sociale medier – vi ses igen i et andet indkøbscenter” .
Underafdelingerne har i løbet af aftenen forberedt deres befaling, der skal være klar til klokken 08.00 i morgen lørdag.  

  Radiomateriel samles og afprøves


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring