Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Den Kommitterede Bjarne Laustsen og chefredaktør Tino Pedersen TV2Nord får en snak med Allan og Gunnar fra Jyske Aas

Er der et robust beredskab i Nordjylland?

Nordjyllands Beredskabs temadagen i Brønderslev, viste at alle deltagerne i det Nordjyllands Beredskab har et godt samarbejde, men fortsat vil have fokus på innovation og ikke mindst anvendelsen af de frivillige kræfter i beredskabet.

01-06-2017
Tekst og foto: Informationsofficer Ulla Sørensen-Mølgaard
 
Dette var temaet i Brønderslev, hvor Nordjyllands Beredskab havde inviteret til et program med en udstilling af materiel fra alle deltagere i det nordjyske beredskab. Hærhjemmeværnsdistrikt havde en udstilling med to køretøjer samt tre soldater fra det lokale Hjemmeværnskompagni Jyske Aas.

Beredskabsstyrelsen havde bjergningsmateriel med i køretøjet
Efter udstillingen var der en paneldrøftelse om: hvordan har vi gjort os parate til særlige hændelser, som rækker ud over store dagligdags hændelser og hvordan samarbejder vi bedre på tværs af myndigheder?

Falcks nye indsatsvogn fra Aalborg - stien kom ikke i brug i Brønderslev

Fire af syv debatører - fra venstre Henning Thiesen, direktør for Beredskabsstyrelsen, Ninni Gjessing, næstformand Region Nordjylland, Arne Boelt, formand for Nordjyllands Beredskab samt Karsten Hansen, chefpolitiinspektør Nordjyllands Politi
En del af debatten blev specielt anvendt på at drøfte anvendelsen af frivillige, herunder indsættelse af hjemmeværnssoldater med våben i forbindelse med en særlig hændelse af farlig karakter (modstanderen har våben) samt anvendelsen af Beredskabsforbundets frivillige hundetjeneste.

Oberstløjtnant Jan Johansen, chefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjyllands stiller spørgsmål til panelet

 

Moderator Tino Pedersen, chefredaktør, TV2Nord ønsker at få uddybet spørgsmålet til Den Kommitterede, Bjarne laustsen - hvorfor kan de frivillige hjemmeværnssoldater ikke indsættes med sikkerhedsudrustning og våben ved en særlig hændelse? 
Alle var enige om, at der er et virkelig godt samarbejde i Nordjylland.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring