Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Har i vendt kortet rigtig

Endnu en weekend med glade kursister i Tranum

I en kold weekend i Tranum blev der budt på uddannelse i bla. kort og kompas. Kursister på den nye næstkommanderende kursus fik også lov at mærke kulden.

22-02-2017
Foto og tekst: Bastian Hosbond 
Uddannelsescenter Nord og Midtjylland har igen afholdt kursuser i Tranum, i sidste weekend blev der bla. afholdt GV1 (geværskytte 1/næstkommanderende) kursus samt et lidt speciel LPU1 (Lovpligtig uddannelse 1) da mange af Hjemmeværnets uddannelser er i en overgangs periode. Det betød at kursister der havde været på det gamle LPU var indkaldt så de kunne få nogle af de fag som de ville komme til at mangle da de er flyttet til LPU 1.
De elever, som havde oplevet at være på det gamle LPU, gav udtryk for at der sker noget på det nye, det er ikke bare afslapning. Programmet mindede om det gamle, men var alligevel nyt, oplevelsen var at der var god formidling af undervisningen til eleverne.

Eleverne blev sidst på eftermiddagen sendt ud på et o-løb, hvor det nåede at blive mørkt inden de var tilbage, de måtte erkende det gjorde opgaven meget svære end når der var lyst.
Kursisterne gav udtryk for at programmet føltes presset, og at det kunne være godt med en ekstra dag, da det var rigtig mange informationer de fik på kort tid og det derfor kunne være svært at huske det, ellers var det et rigtig godt kursus.
På GV1 kurset havde kursisterne været hjemme i et par uger og funderet over de ting de var blevet undervist i den første weekend. De kunne nu godt se at det hele gav lidt mere god mening, da de denne gang var mere ude og bruge det i praksis.

Kursisterne havde på del 1 givet udtryk for at de ønskede at instruktørerne, som også er nye i de her kurser, skulle dele det mere op i bidder, hvilket de havde taget til sig, det havde givet kursisterne endnu bedre indlæring.
De havde feks.  været ude og lave en kampstilling så den fungerede både i dagslys og i mørke. I planlægningen af kamstillingen  havde kursisterne været helt nede på maven, for at kunne udpege deres højre og venstre begrænsninger under ildkampen.

Trods den kolde weekend med sne og frost og mange ude aktiviteter, var det en fornøjelse at der kun var smilende og positive ansigter at spore blandt alle kursisterne.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring