Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland 4. maj parade på Frederiksborg Slot.

Traditionen tro, afholdte Distriktet 4. maj parade på Frederiksborg Slot, for at fejre 72. året for Danmarks befrielse efter 2. Verdensskrig, og for at mindes fortiden, hylde nutiden og fremtiden for Hjemmeværnet.

05-05-2017
Da uret på Slotskirken slog 18:00, startede paraden i Springvandsgården.
Distriktschef, Major Kenneth Myrup, mindede i sin tale de fremmødte om, hvorledes fortidens bedrifter blandt modstandsbevægelsens tapre medlemmer, har direkte tråde til dagens Hjemmeværn.





Som et symbolsk tegn herpå, blev ”Kulsvierbataljonens” fane overdraget til Distriktet.
Læs mere om Kulsvierbataljonens fane på Facebook på Distriktets Facebookside:  Kulsvierbataljonens fane
Hjemmeværnet har nu – som et barn af Modstandsbevægelsen - eksisteret i 72 år og er med sine godt 46.000 medlemmer, heraf knap 15.000 i den aktive styrke, fortsat et godt bud på et væsentligt bidrag til det nationale forsvar i Danmark.
 
Herefter blev der uddelt 25, 40 og 50 års jubilæumstegn til trofaste Hjemmeværnsfolk.



Ligeledes blev der uddelt Hjemmeværnets Fortjenesttegn til medlemmer, der har ydet en særlig fortjenstfuld og uselvisk indsats til gavn for det frivillige hjemmeværnsarbejde.
Blandt de tre modtagere var både frivillige hjemmeværnsfolk, civile medarbejdere og lokale samarbejdspartner fra Politiet.




Efter paraden var deltagere og gæster inviteret til traktement på Slottet.
 
Efter 72 år er Hjemmeværnets opgaver stadig i høj grad relevante for Danmark.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring