Topbanner

Nyhed

Hærhjemmeværnsdistrikt også med til folkemødet på Bornholm

Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjællands soldaters primære opgave bestod i bevogtning af politiets beredskabsområde på Rønne Havn, hvor soldaterne dels skulle bemande en AKP og sikre, at kun folk med gyldigt ærinde eller adgangskort kom ind på havneområdet

26-06-201710 soldater fra Stabskompagni Nordsjælland, Hærhjemmeværnskompagnierne Gribskov og Helsingør samt Politihjemmeværnskompagnierne Hillerød/Helsingør og Frederikssund afgik fra Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland onsdag eftermiddag klokken 17:00.


Turen til Bornholm foregik via Ystad i Sverige med færgen til Rønne på Bornholm, hvor soldaterne blev vel modtaget af Det Bornholmske Hjemmeværn. Det lokale hjemmeværn havde forberedt sig grundigt og var umiddelbart efter ankomsten til Bornholm klar med en briefing og ordreudgivelse for løsning af de tildelte opgaver.
 
Soldaterne fra Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland blev hurtigt indkvarteret på Almegårds Kaserne og opdelt i 2 hold på hver 5 soldater. det ene hold fik tildelt nattevagterne og det andet hold blev tildelt dag- og aftenvagter.
 


Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjællands soldaters primære opgave bestod i bevogtning af politiets beredskabsområde på Rønne Havn, hvor soldaterne dels skulle bemande en AKP og sikre, at kun folk med gyldigt ærinde eller adgangskort kom ind på havneområdet. Dels sørge for, at akkrediteringen fungerede og at politifolkene huskede at stemple ind og ud, når de forlod deres beboelsesområde. Den sidste del af den primære opgave var hegnspatrulering, der skulle gennemføres hvert 20.minut for kontrol af hegnets tilstand og eventuelle forsøg på indtrængen på havneområdet.
 
Den sekundære opgave blev under folkemødet kun iværksat en gang og her skulle soldaterne fra Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland bevogte Beredskabskorpsets Kaserne i Allinge med henblik på at lukke køretøjer og gående med gyldigt adgangskort  ind og ud af kasernen.
 

 
På trods af travlheden med løsning af såvel primære som sekundære opgaver blev der også tid til lidt kulturelle oplevelser, idet soldaterne fra Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland fik mulighed for at "føle" stemningen fra selve folkemødet i Allinge og prøvesmage den berømte ret "Sol over Gudhjem" i Gudhjem og en super lækker buffet med alt godt fra havet på Nordbornholms Røgeri i Allinge.
 
Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland er klar til at udsende soldater til Bornholm igen næste år til støtte for folkemødet.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224