Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Musikkorps Nordsjælland stopper sine aktiviteter

En stolt historie ser ud til at slutte!

14-03-2017

I forbindelse med et møde afholdt ved Hærhjemmeværnskompagni Helsingør onsdag den 8. marts 2017 besluttede Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjællands nuværende Musikkorps Nordsjælland at indstille deres aktiviteter, både i forhold til arrangementer og øveaftener, med øjeblikkelig virkning. Dermed afsluttes forventeligt et langvarigt musisk engagement for Hjemmeværnet i Nordsjælland.


Musikkorps Nordsjælland sidste officielle opgave var julekoncerten i december 2016.

Der udestår nu et større arbejde med at støtte kompagniet, musikkorpset og det enkelte medlem i det videre forløb. Dette vil blandt omfatte støtte til flytte-/afgangsforretning for den enkelte samt støtte til inddragelse og opgørelse af alt det materiel, der er knyttet til et musikkorps. Ved distriktet er indstillingsskrivelse til Hjemmeværnskommandoen samt en skrivelse målrettet det enkelte medlem i musikkorpset under udarbejdelse. Disse forventes udsendt i starten af næste uge. Derudover undersøges mulighederne for at fortsætte de musiske forpligtelser musikkorpset har, med støtte fra andre musikkorps i Hjemmeværnet. Ligesom sonderinger for fremtiden snarligt iværksættes.
 
Beslutningen om at indstille aktiviteterne afsluttede et projektforløb som havde det klare formål at genskabe grundlaget for et fortsat musikkorps i Nordsjælland, på baggrund af det nuværende og med udgangspunkt i Hjemmeværnskompagni Helsingør. Hjemmeværnets musiktilsyn, Hjemmeværnskompagni Helsingør, Musikkorpset og Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland  har arbejdet koncentreret og fokuseret på at udarbejde en konkret handlingsplan med udviklingspunkter for en tre-årig periode. Ultimativt var eneste ubetingede krav at korpset skulle bestå deres musikprøve den 14. juni 2017, hvilket ikke blev vurderet muligt.
 
Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland beklager det kommende tab af vores nuværende musikkorps. Det bliver et stort tab og afsavn for distriktet og for Nordsjælland.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring