Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

F​eltpræst Line T Svendsen afholder andagt

Distriktsstævne 07 MAJ 2016

Politi og Hjemmeværn er uløseligt knyttet til hinanden.

08-05-2016
Allan From. informationsofficer, kaptajn.

Både politi og Hjemmeværn er synlige i gadebilledet, og det er ikke sjældent, at politiet udtrykker glæde og taknemmelighed for den støtte, Hjemmeværnet yder til politi og samfund.
 
Specielt ved Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjylland og politikredsen i Sydøstjyllland, er der et forbilledligt samarbejde.
 
Dette gode samarbejde skyldes mange faktorer, men én af de vigtgste, som Thomas Pedersen, major og chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjylland udtrykte det, "Med dit gode kendskab til Hjemmeværnet og den altid positive indgangsvinkel, er du et skoleeksempel på, hvordan et godt samarbejde skrues sammen og vedligeholdes". Thomas Pedersen fortsatte "Det er derfor en stor glæde for mig, at jeg i år kan give dig den højeste udmærkelse man kan få i Hjemmeværnet, nemlig fortjensttegnet."

Politikommisær Lars Ozol modtager Hjemmeværnets fortjenstegn af chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjylland, major Thomas Pedersen.

Men inden denne statuering af det gode samarbejde, der er mellem Hjemmeværnet og politiet, startede dagen med, at distriktets fane blev ført ind.
 
Herefter gennemførte feltpræst Line Svendsen, en levende og aktuel andagt, hvor "overskrifterne" var FRIHED og FRED.

Line kom blandt andet ind på emnet med følgende spørgsmål, "Hvem havde troet, at et skud i Sarajevo, den forfærdelige dag - hvor de fleste mennekser kan huske hvad de foretog sig - 11 september i USA, eller Sovjetunionens hurtige kollaps, overhovedet kunne finde sted?"

Line fortsatte "Nok de færreste kunne have forudset det, og det er også vigtigt at forstå, at danske soldater, der er i krig i udlandet, ​IKKE udkæmper en religionskrig, men kæmper for at sikre FRIHEDEN".
 
Andagten sluttede med at erindre dem der gav livet for at alle vi andre kan leve i frihed.
"Æret være deres minde" sluttede Line Svendsen sin andagt.

Chefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjylland fik herefter ordet, og pointerede "At selvom det nu er 71 år siden Danmark blev befriet, hvilket betyder at de fleste, der er tilstede her i dag, ikke var født dengang, er det stadig vigtigt, at alle hører om det, så de kan forstå, at det er vigtigt, at vi aldrig igen, kommer i samme situation med en verdenskrig".
 
Chefen fortsatte "Siden 04. maj 1945 er verden ikke blevet et tryggere sted at leve i, i dag kender vi ikke modstanderen, som vi gjorde i gamle dage, da han altid var iført en uniform. Det var soldater der kæmpede mod andre soldater".
 
Chefen sluttede sin tale med at udtrykke tilfredshed med, at Hjemmeværnet nu også skal til at løse opgaver, sammen med politiet, ved grænsen.
 
"Det skal blive spændende, og nok også udfordrende, at få denne nye og vigtige opgave til at lykkedes".
 
Herefter gik chefen over til næste del af programmet; uddeling af tegn og medaljer.


50 års tegnmodtagere.



40 års tegnmodtagere.



25 års tegnmodtagere.


International tjeneste

Som en god sluting på formiddagens program blev Mette Nissen, Politihjemmeværnskompagni Vejle, kaldt op på podiet.
Anledningen var, at Mette på en indsættelse, havde hjulpet en ung mand, der havde fået problemer med hjertet.
Den unge mand havde selv tidligere, bedt om et møde med Mette, hvilket fandt sted på politigården i Vejle, men også i dag ønskede chefen at markere denne helteindsats.
 
"Husk at førstehjælpsuddannelsen er vigtig, man ved aldrig, hvornår man får brug for den." sluttede chefen.



Efter en god frokost, fik tilhørerne et indblik i "Livet som koldkrigsspion" ved Hans Christian Nielsen.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring