Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hjemmeværnets nye minibus, Vitoen fra tyske Mercedes-Benz, kører på hvide plader og har Hjemmeværnets nye logo på siderne.

Miljøvenlige minibusser med høj komfort

Hjemmeværnets vognpark er blevet opgraderet med 120 nye minibusser fra tyske Mercedes-Benz, som er klar til at transportere hjemmeværnssoldater og deres udstyr rundt på de danske veje.

27-03-2018
Af Charlotte Baun Senholt
 
Med sorte tonede ruder, firehjulstræk, Bluetooth og automatgear signalerer Hjemmeværnets nye Mercedes-Benz Vito kvalitet og komfort i den høje ende. Bussen - eller bare Vitoen – er Hjemmeværnets nye komfortable og rummelige transportkøretøj, som har plads til at fragte op til otte hjemmeværnssoldater inklusive chaufføren.
 
”Med firehjulstrækket er Vitoen fra Mercedes-Benz optimal til Hjemmeværnets behov for transport på vejene under al slags vejr, og bussen har nogle fortræffelige køreegenskaber,” forklarer major Christian Blixencrone-Møller fra Hjemmeværnskommandoens Logistikafdeling.
 
Vitoen er glimrende til kørsel på veje. Til gengæld er den ikke beregnet til terrænkørsel uden for faste veje. ”Det har vi andre køretøjer, der kan klare,” understreger Christian Blixencrone-Møller.
 
Miljøvenligt køretøj
Den sorte Vito er veludstyret med moderne sikkerhedsudstyr og lever op til de nyeste standarder, der gør minibussen meget mere miljøvenlig end de tidligere køretøjer. 

 
I den rummelige skuffe i bagerummet er der plads til otte geværer- Foto: Bo Nymann

I bagagerummet har de nye minibusser desuden fået monteret en skuffe med indbyggede holdere til otte geværer, så geværerne ikke rutsjer rundt under kørslen. Så bussen er praktisk indrettet til at fragte både soldater og deres militære bagage. 
 
Bemærk dog, at lasten inklusive passagerer i Vitoen aldrig må overstige 870 kilo. Det er chaufførens ansvar, at det ikke sker – skulle man være i tvivl om den tilladte totalvægts størrelse, så står den opgivet på siden af køretøjet. 
 
Der er i alt indkøbt 120 Vitoer, der allerede er blevet fordelt blandt alle Hjemmeværnets myndigheder undtagen Hjemmeværnskommandoen. Du kan læse mere om Vitoen i det næste HJV magasin, der udkommer i maj.  
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring