Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​MFP-enhederne kan med deres trailerbaserede gummibåde meget fleksibelt indsættes i eftersøgninger, både langs kysten og i åer og søer inde i landet.

88-årig savnet: Marinehjemmeværnet indsat

Maritime Force Protection blev onsdag indsat i eftersøgningen af den 88-årige Egon Preben Andersen, som har været savnet siden søndag. MFP-enheden gennemsøgte med deres sonar en strækning af Vejle å.

22-01-2015
 
Af Ninna Falck

I fire og en halv time eftersøgte fem mand fra Maritime Force Protection-flotille 125 Vest fra Randers en strækning på godt en kilometer i Vejle å. De var blevet tilkaldt af Sydøstjyllands Politi, som i flere dage har eftersøgt den let demente 88-årige Egon Preben Andersen, der søndag eftermiddag forsvandt fra et plejecenter i Vejle.
 
”Vi blev tasket onsdag klokken 10.30, og to en halv time senere var vi nået til Vejle med kommandokøretøj og gummibåd. Tre mand sejlede ud med gummibåden, og to fulgte eftersøgningen fra kommandokøretøjet”, fortæller divisionsfører oversergent Jesper Salling.
 
Grundig eftersøgning
Det var en kold dag med klart vejr, og vandet i åen var ikke meget mere end en halv meter dybt. To mand holdt udkig forrest i gummibåden, mens den tredje styrede båden og fulgte sonarbillederne fra bunden. Sonaren var lidt begrænset på grund af det lave vand, men til gengæld kunne gasterne i gummibåden selv se det meste bunden under dem.
 
”Vi søgte fra klokken 13.30 til klokken 18.00, hvor vi flere gange gennemsejlede en strækning på ca. en kilometer, hvor gummibåden kunne sejle”, fortæller Jesper Salling, som fik begrænset mulighederne for at komme længere, da gummibåden ikke kunne kommer under de broer, der krydser åen inde ved Vejle centrum.
 
Fra dør til dør
Politi og lokale borgere har siden søndag ledt efter manden, og fra luften er der flere gange blevet søgt fra Forsvarets helikoptere. I land støttede blandt andet også kollegaerne fra Hærhjemmeværnskompagni Vejle politiets eftersøgning. De gik onsdag fra dør til dør for at høre, om de måtte kigge efter manden i haver og skure i Vejle midtby.
 
Manden blev ikke fundet, men Jesper Salling og hans folk er klar til at rykke ud igen, hvis politiet vil have yderligere områder gennemsejlet i havnen eller i åen. MFP-enhederne kan netop med deres trailerbaserede gummibåde meget fleksibelt indsættes i eftersøgninger både langs kysten, og i åer og søer inde i landet.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring