Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

De frivilliges bedste HJV-oplevelser fra efteråret

Har du været på en ny øvelse, et spændende kursus eller deltaget i en indsættelse, har du mulighed for at dele dine oplevelser med resten af Hjemmeværnets soldater. Del billederne via Instagram og brug hashtag #HJV

07-12-2017

​Af Sara Amos Pedersen

Vi samler løbende jeres bedste billeder sammen og udgiver dem i en artikel på hjv.dk og Facebook. I denne omgang har vi udvalgt en række af jeres bedste billeder fra Hjemmeværnets øvelser, kurser og et åbent hus arrangement, der har fundet sted de seneste måneder.

Læs også: Del dine bedste #HJV-oplevelser​



Liv Malene Rasmussen og hendes veninde Louise Marie var momenter til førstehjælp på kamppladsen for et hold soldater, der var ved at gennemføre modul 3 på Hjemmeværnets lovpligtige grunduddannelse. Louise Marie Frandsen havde fundet det perfekte skjulested og blev kun spottet af én kursist. Skjulestedet ligger på Skive Kaserne, hvor Liv fra Stabshjemmeværnskompagni København også selv har gennemført sin lovpligtige uddannelse.



Evnen til at samarbejde blev udfordret, da Bekh Ghanem fra Virksomhedskompagni Hovedstaden deltog i distriktsøvelsen SMIL. Øvelsen gav mulighed for at udføre arbejdet som fungerende kommandobefalingsmand under en rigtig øvelse for første gang. Under øvelsen fik Bekh Ghanem ansvar for mere, end hun var vant til, og selvom opgaverne var nye, stolede hendes kaptajn og næstkommanderende på, at hun kunne udføre opgaven.




Lis Kristensen var sammen med frivillige fra en række kompagnier med til at vise Hjemmeværnet frem under et åbent hus arrangement på Skive Kaserne i september. Hun fortalte om Politikompagni Skive-Krabbesholm, som hun selv kommer fra.


 

Når 26 soldater har gennemført Hjemmeværnets lovpligtige uddannelse Modul 2 bliver det afsluttet med en parade. Raimar Christensen fra Infanterihjemmeværnskomaogni Viborg er en af de stolte deltagere på billedet, der nu har bevis på, at han har gennemført våbenuddannelse, førstehjælp og støtte til politiet.
 Foto: Hung Van Plungklang Nguyen





Soldaterdrømmen har altid levet hos Jens Philip Sabado. Han fik tidligt fortalt, at han ikke kunne blive soldat og har de seneste år haft lyst til at vise, at det kunne han godt. Han meldte sig ind i Hjemmeværnet, da han fyldte 18 og er i dag frivillig i Hærhjemmeværnskompagni Sønderborg. Foto: Signe Thiim, Hjemmeværnsskolen

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring