Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnets Boot Camp 2016

Boot Camp 2016 på Uddannelsescenter Midtjylland

Næsten 200 hjemmeværnssoldater er engageret på årets Boot Camp ved Uddannelsescenter Midtjylland på Skive kaserne. De ca. 100 kursister får en intens og oplevelsesrig debut til tjenesten i Hjemmeværnet.

28-07-2016

Af major Ulrich Erhardtsen

For mange er Boot Camp ensbetydende med 24 dages koncentreret indlæring, udfordringer og ikke mindst udvikling. Det kræver vilje og vedholdenhed at gennemføre sin lovpligtige uddannelse på en gang. Til gengæld får deltagerne udover selve uddannelsen også oplevelser, de vil huske resten af deres tid i Hjemmeværnet.
 
Boot Camp 2016 undervisningEfter to uger på Skive Kaserne med Lovpligtig Uddannelse 1 og 2, rykkede kursisterne til de to
sidste moduler ud i øvelsesterrænet. Og det skal tages helt bogstaveligt. Midt i Skive øvelsesterræn har deltagerne bygget den teltlejr, som i mere end en uge udgør deres ”hjem”, vel at mærke når de ikke sover i felten eller får undervisning i en skovlysning af inspirerende og engagerede instruktører. Det giver undervisningen en anden dimension, når man sidder på skovbunden og i rigt mål får huskeord samt gode tricks og råd fra instruktørerne.


Boot camp 2016 teltlejrDet kræver sin mand eller kvinde at kravle ud af den daglige tryghedszone og indordne sig
under andre vilkår. Lange dage med intens undervisning, frisk luft og masser af nye indtryk kræver bl.a. søvn. Hvile får man kun i begrænset omfang i telte med både kvinder og mænd, hvor der ikke er meget plads til den enkeltes udrustning etc.
 
 
 
Alle har smil på læberne, og trods mangel på søvn går alle til den med stort engagement. Instruktører, hjælpere og figuranter gør deres til, at alle får en oplevelsesrig Boot Camp. I sidste ende er det de nye hjemmeværnssoldater med deres venskab og sammenhold, der gør Boot Camp 2016 til en succes.
 
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring