Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

CHAT MED HJEMMEVÆRNSLEDELSEN: Fri snak om mangt og meget

Onsdag aften sad Hjemmeværnsledelsen klar ved tasterne til at besvare spørgsmål fra frivillige. Fra våben og uniformer til hjv.dk og hundetjeneste. Det blev to timers fri drøftelse om mangt og meget.

27-03-2015

 

Af Jeanette Serritzlev 

Onsdag eftermiddag på Christianshavn: Computerne er tændt. Der er kaffe og vand på bordet. Chefen og Den Kommitterede for Hjemmeværnet er logget på hjv.dk. Klar til chat. De venter på, at klokken bliver 17:00. 

16:56 popper første spørgsmål op. ”Hej med jer, hvad gør man for at gøre den militære profil mere synlig i HJV,” spørger Dyre. De næste to timer følger spørgsmål om mange forskellige emner. Ikke overraskende er våben og hjv.dk to ting, der går igen.

Det er første gang, at Hjemmeværnsledelsen prøver at chatte direkte på hjv.dk Formålet er en åben og fri dialog om de ting, der måtte røre sig. ”Jeg er meget glad for denne mulighed,” siger generalmajor Finn Winkler. ”Jeg vægter det utroligt højt at tale direkte med den enkelte frivillige,” siger han. ”For os som ledelse giver det mulighed for en ufiltreret føling med organisationen.” 

Den Kommitterede for Hjemmeværnet Bjarne Laustsen er enig: ”Jeg hører selvfølgelig mange ting, når jeg kommer rundt i landet til forskellige enheder, og det betyder meget. Men her kan man sige, at det er vendt om. Her har de frivillige mulighed for at komme direkte til os.” 

Også blandt spørgerne var der positive kommentarer til initiativet: ”Det er en fornøjelse, at I vælger at gøre det her, og at vi som menige medlemmer har mulighed for at stille spørgsmål direkte til jer,” skriver Christian. En anden kommenterer den seneste tids diskussion om våben og bundstykker. Han mener, at det har været nogle hårde år for Hjemmeværnet: ”De seneste år har været meget hårde, og nu er de mest aktive, der bliver sat på prøve,” skriver Bent. Lignende kommentarer lyder fra flere deltagere. 

Både den kommitterede og generalen forsøger at imødekomme bekymringerne om det, der af flere beskrives som en ’afvæbning’ af Hjemmeværnet. Som Finn Winkler svarer et sted: ”Tak for din bekymring. Vi bestræber os altid for at træffe beslutninger, hvor vi ikke øger belastningen for de frivillige.” Generalen understreger, at våben er en essentiel del af Hjemmeværnets organisation, og at der er tale om en midlertidig løsning, mens man undersøger forskellige muligheder. 

Klokken nærmer sig 19:00. Chatten er ved at være slut, og det er ikke kun generalen og den kommitterede, der skal videre med andre gøremål. Som Martin skriver: ”God fornøjelse med resten af tiden her til kl. 19:00. Nu kaldes der til uddannelse og forberedelse til øvelse.” 

Chatten er slut. Hjemmeværnsarbejdet fortsætter. Det gør chatten også igen på et andet tidspunkt. Hold øje med hjv.dk og Facebook.


Fakta

- Jeg er glad for, at Hjemmeværnsledelsen tør stille op til en chat med os frivillige. Det gav en spændende debat, også om emner med ’sprængstof’ i. Kaptajnløjtnant Henrik Engel Elborough, chatdeltager og aktiv i Marinehjemmeværnet
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring