Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Cold Response
​Hjemmeværnet deltog for første gang i vinterøvelsen Cold Response i Norge i 2014, hvor sneen gav de danske hjemmeværnssoldater udfordringer. Foto: Totalforsvarsregion Sjælland.     

Cold Response 2016

Der er givet grønt lys for, at Hjemmeværnet igen skal deltage i den stort anlagte internationale vinterøvelse. Cold Response 2016, der foregår i Norge.

30-07-2015

Af Charlotte Baun Senholt

Hjemmeværnet får igen mulighed for at få testet de militære færdigheder af i et barskt vinterlandskab på en af Europas største øvelser, Cold Response 2016, der afvikles i Norge. 
 
Det er netop blevet godkendt, at Totalforsvarsregion Sjælland og Marinehjemmeværnet deltager i øvelsen. Totalforsvarsregionen stiller med en infanterideling, mens Marinehjemmeværnet sender repræsentanter fra deres distrikter og Maritime Force Protection-enheder.
 
I 2016 foregår Cold Response fra 22. februar til 11. marts i Trøndelag, der ligger på højde med Trondheim. Denne gang byder øvelsen på opgaver som blandt andet angreb og kamp fra stilling.
 
Den stort anlagte vinterøvelse løber over to uger hvert andet år og arrangeres af Norge med deltagelse af NATO-allierede lande. Øvelsen har fokus på at træne de medvirkende soldater i krisehåndteringsoperationer under krævende forhold. I 2014 trænede omkring 16.000 soldater fra 16 nationer i temperaturer ned på minus 25 grader. Opgaven lød på at stoppe en invaderende fjende. 
 

Uddannelse starter til oktober

Totalforsvarsregion Sjællands infanterideling vil i forhold til Hjemmeværnets premieredeltagelse i 2014 blive suppleret med tungere våben samt forventeligt også egne køretøjer. Dette er for at sikre, at delingen kan operere sammen med et norsk hjemmeværnsdistrikts indsatskompagni.
 
Til oktober indledes et uddannelsesforløb, hvor hjemmeværnsdelingen blandt andet bliver uddannet af norske vinterinstruktører. Totalforsvarsregionen bidrager desuden med et hold stabsofficerer bestående af såvel frivillige som faste officerer.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring