Topbanner

Nyhed

​Christina van Elzelingen er 20 år og aktiv i hjemmeværnsflotille 246 Nordvestfyn. Og så er hun et af Danmarks største skydetalenter. Foto: Heidi Lundsgaard.  

Derfor bruger unge fritiden på Hjemmeværnet

I det nye HJV magasin kan du læse, hvorfor to unge medlemmer, Christina og Emil, bruger deres fritid på Hjemmeværnet. Få også et overblik over de depoter, hvor du i fremtiden skal hente dit materiel og udrustning.

26-09-2017
 
Af Charlotte Baun Senholt
 
Den 20-årige dæksgast, Christina van Elzelingen, elsker at være på vandet og at kunne gøre en forskel, hvis folk kommer i nød til søs. Derfor er hun aktiv i en flotille på Fyn.
”Jeg vidste, jeg ville være frivillig, så snart jeg fyldte 18,” siger Christina, som HJV magasin har talt med. Christina har det store førstehjælpsbevis og planlægger at uddanne sig til at blive operativ gummibådsfører. Udover at være frivillig dæksgast er Christina også et af Danmarks største skydetalenter, og hun har et mål om at komme til OL i 2024.
HJV magasinet har også talt med den 22-årige tidligere værnepligtige Emil Jessen, der i dag er aktiv i et hjemmeværnskompagni i Rødovre, fordi han savnede hverdagen som soldat. Han håber på, at Hjemmeværnet kan blive trinbræt til en officersuddannelse i Forsvaret. 
Desuden giver det nye magasin svar på, hvad du kan få udleveret på Forsvarets udleverende depoter, som i fremtiden skal servicere Hjemmeværnets medlemmer. Vi har også samlet en række gode råd til dit depotbesøg.
I HJV magasinet finder du også:
  • Et interview med den nye Chef for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, der vurderer, at en stor og vigtig opgave bliver at tiltrække nye medlemmer og fastholde frivillig til alle værnsgrene
  • En stor reportage fra øvelse Northern Strike i USA, som gav de danske deltagere et kæmpe løft
  • Et rejsebrev fra delingsfører Bjarne Altofte, der fortæller om sine tre måneder på mission i Mali
     
     
Kort om HJV magasinet
HJV magasinet udkommer tre gange årligt og sendes til alle medlemmer af Hjemmeværnet. Næste magasin udkommer i december 2017. Brænder du inde med en god ide til en artikel til magasinet, så send en mail til:
 
 
 
 
 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224