Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Kommitteret Bjarne Laustsen opfordrer både hjemmeværnsmedlemmer og ansatte til at fortælle medierne om de mange gode historier om Hjemmeværnet. Foto: Ole Bo Jensen

Derfor skal Hjemmeværnet være synlig

Potentielle nye medlemmer og Folketingets bevilgende myndigheder er vigtige målgrupper for Hjemmeværnets eksterne kommunikation, fastslår kommitteret Bjarne Laustsen.

30-05-2017
 
Af Charlotte Baun Senholt
 
”Som landets største frivillige organisation med rigtig mange opgaver både i beredskabet og for Forsvaret er det vigtigt, vi er synlige over for især yngre mennesker, så vi hele tiden kan rekruttere nye potentielle medlemmer.”
 
Det fastslår Hjemmeværnets Kommitterede, Bjarne Laustsen.
 
Mindst lige så vigtig er synligheden i forhold til de bevilgende myndigheder i Folketinget, især forligskredsen og mere bredt Forsvarsudvalget. Det gælder særligt i år, hvor der skal tages hul på forhandlinger om et nyt forsvarsforlig. 
 
”Vi skal gøre vores politikere opmærksomme på, at hjemmeværnssoldater er kompetente, veluddannede og professionelle og leverer støtte på et højt niveau. I 2016 brugte hjemmeværnssoldater faktisk mere end 2,6 millioner timer til støtte for samfundet og Forsvaret,” siger Bjarne Laustsen.
 
Han understreger samtidig, at Hjemmeværnet har brug for ekstra ressourcer primært til materiel, hvis Hjemmeværnet fortsat skal kunne levere en indsats af samme høje kvalitet. ”Vores udstyr og materiel er nedslidt – jeg mener, vores medlemmer yder gerne en gratis indsats, men deres udstyr skal altså være i orden,” siger Bjarne Laustsen.
 
Positivt omdømme
 
Bjarne Laustsen understreger, at Hjemmeværnet på flere fronter har haft succes med at vise befolkningen, at organisationen evner at løse en bred vifte af samfundsrelevante opgaver ”Vi oplever stor opbakning fra befolkningen. 9 ud af 10 danskere mener, vi løser samfundsrelevante opgaver,” siger han.
 
Så Hjemmeværnet har et positivt omdømme. ”Jeg kan kun opfordre medlemmer og ansatte til at forsætte med at styrke vores omdømme ved at fortælle de mange gode historier om Hjemmeværnet til medierne. Det giver pote,” siger Bjarne Laustsen.
 
Du kan læse mere om Hjemmeværnet i medierne i onlineudgaven af HJV magasinet 1/2017
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring