Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Dronningens nytårshilsen til Forsvaret, Hjemmeværnet og Beredskabet

​Traditionen tro sender Hendes Majestæt Dronningen en hilsen til Forsvaret, Hjemmeværnet og Beredskabet i anledning af nytåret. Læs hele hilsenen fra Dronning Margrethe II her.

06-01-2017
 
HENDES MAJESTÆT DRONNINGENS NYTÅRSHILSEN TIL FORSVARET,
HJEMMEVÆRNET OG BEREDSKABSSTYRELSEN VED ÅRSSKIFTET 2016-2017

Ved årsskiftet sender jeg de varmeste nytårsønsker til alle i Forsvaret, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen. Min hilsen går til alle, hvad enten de ved årsskiftet kan være sammen med familie og venner, eller de gør tjeneste herhjemme eller ude i verden.

I det forgangne år har vi igen set store forandringer både i Europa og i resten af verden, og det har haft indflydelse på både Forsvarets, Hjemmeværnets og Beredskabsstyrelsens indsættelser.
Kronprinsen kunne ved besøg ved de danske styrker i Irak og Mali følge den flotte indsats, der bliver ydet af de udsendte. En indsats, der bidrager til en positiv udvikling i landene. Men også mange andre steder i store og små missioner ydes der en stor og vigtig indsats hver dag.

I en årrække har vi kunnet følge bekæmpelsen af pirateri i Adenbugten ud for Afrikas Horn. Denne indsats er nu afsluttet, og vi kan med rette være stolte af de opnåede resultater. Det viser at det nytter. Det var også med stolthed vi kunne følge, hvordan man hurtigt trådte til med skibe og mandskab fra flere forskellige myndigheder for at hjælpe Libyen med bortskaffelsen af deres kemiske kampstoffer.

Vore kampfly har igen været indsat over Irak og nu også over Syrien og derigennem støttet opbygningen og udviklingen af de irakiske styrker. Også andre steder i verden har danske fly været med, hvor det gjaldt. Beslutningen om anskaffelse af nye kampfly vidner om, at vi også fremover kan være med i første række.

Det var en særlig oplevelse sammen med Kronprinsessen at opleve Hjemmeværnets store landsøvelse i juni. Her så man det frivillige Hjemmeværns landsdækkende organisation og de frivilliges engagement. Ikke mindst paraden på Fredericias gamle vold med flere end 5000 frivillige var noget helt særligt. Udover i Danmark har Hjemmeværnets frivillige været med til at gøre en forskel gennem samarbejde og uddannelse ude i verden.

Beredskabsstyrelsen har haft fokus på krisestyring, hvor man har afholdt øvelser, konferencer og lanceret et mobilvarslingssystem. Alt sammen noget der skal styrke kommunikationen, når ulykker og katastrofer indtræffer. Beredskabsstyrelsen var i årets løb bl.a. indsat ved en særlig voldsom storbrand på havnen i Fredericia, og senere var der ekstra meget at gøre i Nordjylland. Men også uden for landet har Beredskabsstyrelsen igen i år ydet en stor indsats blandt andet i forbindelse med orkanen Matthews hærgen i Haiti.

Både Forsvaret, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen har været indsat herhjemme som følge af den særlige flygtninge situation. Men derudover har alle myndigheder hver dag året rundt haft styrker på arbejde med løsning af en lang række nationale opgaver for Danmark.

Vi er imponeret, når vi følger den indsats, der ydes herhjemme og ude i verden af både fastansatte, værnepligtige og frivillige. En indsats som ydes fra departementet og styrelserne ud til de indsatte styrker. En indsats som vi alle i Danmark kan være stolte af.
 
Sign. Margrethe R
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring