Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Soldater fra Hjemmeværnet har i et år støttet Politiet med grænsekontrolopgaver ved den dansk-tyske grænse.

Et års jubilæum ved grænsen

Det er et år siden, at Hjemmeværnet begyndte at støtte Politiet med grænsekontrol ved grænsen mellem Tyskland og Danmark. Støtten har aflastet Politiet markant.

15-06-2017

Af Hjemmeværnskommandoen 
 
For et år siden begyndte Grænsekompagniet at støtte Politiet med grænsekontrollen ved grænsen mellem Danmark og Tyskland. Det er en spændende opgave for soldaterne i Grænsekompagniet.
 
"Vi får primært positive tilkendegivelser fra de forbipasserende. Mange siger tak fordi vi er her,” fortæller næstkommanderende i Grænsekompagniet premierløjtnant Tino Mygind Pedersen, der er en af de cirka 140 hjemmeværnssoldater, der støtter Politiet med grænsekontrol.
 
Hjemmeværnssoldaterne ved grænsen er på vagt en uge ad gangen, hvorefter de har fri en uge. Men viljen til at gøre en forskel gør, at mange af soldaterne har været med hele året.
 
”Det kræver et godt bagland. På et år har vi samlet set været hjemmefra et år. Men det er et fint job, og vi har et godt kammeratskab,” forklarer Tino Mygind Pedersen.
 
Markant aflastning
 
Selvom det er et stort ansvar, fungerer samarbejdet med Politiet rigtigt godt. Skulle det blive nødvendigt, er soldaterne klar til at fortsætte. For Politiet har Hjemmeværnets støtte til grænsekontrollen medført en markant aflastning. Det understregede vicepolitiinspektør i Rigspolitiet, Per Jensen, i et indslag i TV Avisen.
 
"De har hjulpet os i et helt år nu, og de har aflastet Politiet meget markant. Så det er et fremragende samarbejde, vi har med Hjemmeværnet," siger Per Jensen til TV Avisen. Ifølge Rigspolitiet har aflastningen betydet, at 125 politibetjente har kunnet blive hjemme i deres egne distrikter og løse andre opgaver.
 
 
Hjemmeværnets grænsekontrolopgave er foreløbig forlænget frem til udgangen af 2017.
 
 
FAKTA om grænsekontrolopgaven:
De udvalgte hjemmeværnssoldater, der løser grænsekontrolopgaven, er på kontrakt med Forsvaret. Alle er blevet uddannet af Politiet forud for opgaven.
 
Hjemmeværnssoldaternes opgave bestårblandt andet i kontrol af køretøjer, personer og pas,
færdselsregulering samt diverse administrative og logistiske opgaver. 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring