Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hjemmeværnets fly og Marinehjemmeværnet deltager i to øvelser med Forsvaret i denne uge. Arkivfoto. 

Fly og fartøjer på øvelser med Forsvaret

Både Flyverhjemmeværet og Marinehjemmeværnet er i aktion i denne uge på øvelserne Great Belt og Dynamic Mercy

11-05-2017

Af Hjemmeværnskommandoen

Great Belt øvelsen afvikles i og omkring Storebælt (øvelsesområder N og S for Storebæltsbroen) med deltagelse af enheder fra Flyvevåbnet, Søværnet, Marinehjemmeværnet og Flyverhjemmeværnet.

​Øvelsen tager udgangspunkt i et maritimt scenarie, hvori der indgår situationer omkring påsejling, kollision mellem skibe og masseevakuering. HVE270 opererer med ét fly under øvelsen med base i Roskilde Lufthavn, samt med et Ground Support Team (GST) hold og forbindelsesofficer udstationeret på Flådestation Korsør. 

Dynamic Mercy øvelsen udspiller sig i områderne syd for Lolland og ved Bornholm med deltagelse af SAR-enheder fra Danmark, Tyskland, Polen, Frankrig og Sverige. Formålet er træning af de omkringliggende landes redningscentraler samt de involverede enheders samarbejde på tværs af landegrænser og mellem skibe og fly ved eftersøgnings- og redningsaktioner på havet. Enhederne aktiveres som var det ”en almindelig dag” på kontoret, således at enhederne starter øvelsen fra deres hjemmebase – i HVE 270 tilfælde er det også fra Roskilde lufthavn.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring