Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Flyvende Eskadrille finder forulykket kutter

Efter en større eftersøgning med deltagelse af både Fyns Politi og Forsvarets redningshelikoptere finder Hjemmeværnets fly den forsvundne kutter.

20-01-2017
 
Af Tonny Bender Christensen
 
​En 72-årig mand sejlede i søndags ud fra Grenaa, hvor han netop havde købt en 35 fod kutter, som han skulle sejle til Assens i. Han havde planlagt at overnatte på Samsø mellem søndag og mandag, men da han ikke kom i havn, slog mandens familie alarm. Fyns Politi og Forsvarets redningshelikoptere søgte efter den forsvundne kutter i østjyske og fynske havne, farvandet syd for Samsø, nord for Fyn og i Lillebælt. Men desværre uden resultat.
 
Tirsdag morgen, den 17. januar kl. 08.30, blev et fly fra Hjemmeværnets Flyvende Eskadrille rekvireret til at deltage i eftersøgningen. Efter at have at søgt i et område fra Samsø til Fyns Hoved, ind i Odense Fjord og vestover ved Nordfyn, lokaliserede Hjemmeværnets fly kutteren, der var gået på grund ved Æbelø, og en person, der lå i strandkanten på øen.
 
Flyet dirigerede en SAR helikopter (Search-and-Rescue) til stedet, og personen blev samlet op. Han blev fløjet til Aalborg Sygehus, hvor lægerne er eksperter i at behandle nedkølede personer, men desværre var manden så medtaget, at hans liv ikke stod til at redde.
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring