Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hjemmeværnets fly støtter Forsvaret og samfundet i en række forskellige opgaver. Foto: Lars Horn

Hjemmeværnets fly hjælper i efterforskning af bilbrande

Hjemmeværnets ene fly har de seneste dage været på vingerne for at hjælpe politiet med opklaringen af en række bilbrande

25-08-2016

Af Thilde Lejre

Med sit avancerede udstyr har det ene af Flyverhjemmeværnets Britten- Normann Defender-fly været til god hjælp for politiet i efterforskningen af en række påsatte bilbrande i København i den seneste tid.

Flyet kan med sit kamera observere elementer på landjorden, også når det er mørkt. Derfor har flyet de seneste dage været indsat i luftrummet over København for at bidrage til Politiets efterforskning.

Mange københavnere har bemærket larmen fra de natlige flyvninger, og derfor var eskadrillechef for den flyvende eskadrille Michael Schallburg Nielsen tidligere i dag i Radio 24syv for at fortælle om Hjemmeværnets fly og opgaven med at hjælpe politiet.

”Vi har typisk en politibetjent med ombord, som styrer operationen, og så sørger vi for at lægge flyet der, hvor han gerne vil have et overbliksbillede,” siger Michael Schallburg Nielsen.

Hjemmeværnets fly støtter både Politiet, Forsvaret, Skat og Beredskabet i forskellige opgaver som rekognoscering over land og vand, havmiljøflyvninger, eftersøgninger, observation og transportopgaver.

Du kan høre hele interviewet med eskadrillechef Michael Nilsen ved at klikke på linket:
http://www.radio24syv.dk/programmer/24syv-morgen/14359121/30:41/24syv-morgen-0705-25-08-2016-2/

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring