Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Forsvarsminister Claus Hjorth Frederiksen (V) brugte besøget hos Hjemmeværnskommandoen til at anerkende de frivilliges store indsats for Forsvaret og samfundet.

Forsvarsministeren udtrykte beundring over Hjemmeværnet

Forsvarsminister Claus Hjorth Frederiksen besøgte fredag eftermiddag Hjemmeværnskommandoen i Vordingborg. Under besøget fik ministeren et dybere indblik i Hjemmeværnets opgaver og udfordringer 

19-05-2017


Af Thilde Lejre

Hjemmeværnets betydning og fremtidens udfordringer blev vendt, da forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) var på besøg i Hjemmeværnskommandoen. Her blev han klogere på Hjemmeværnets mange forskellige opgaver for Forsvaret, Politiet og Beredskabet, og hvilke udfordringer Hjemmeværnet står over for i en tid, hvor de frivillige soldater efterspørges i særlig høj grad, samtidig med at der mangler ressourcer til at forny det nødvendige materiel.

Ministeren anerkendte indsatsen fra Hjemmeværnets frivillige, og slog fast, at han også i fremtiden ser et behov for den støtte, Hjemmeværnets godt 15.000 frivillige leverer til Forsvaret og samfundet.

”Jeg er fuld af beundring over, hvordan Hjemmeværnet løser sine opgaver, og hvor efterspurgt Hjemmeværnet er til en lang række af opgaver. Det betyder utroligt meget, at der er så mange, der har lyst til at levere en frivillig indsats. Og jeg oplever, at opbakningen til og anerkendelsen af Hjemmeværnet i Danmark er kæmpe stor," sagde forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

Samtidig fortalte han, at regeringen ønsker et substantielt løft til Forsvaret som helhed i det kommende forsvarsforlig, og her vil Hjemmeværnets ønsker for fremtiden også blive drøftet.
Forsvarsministerens besøg hos Hjemmeværnskommandoen er en del af en række af ministerens besøg til styrelserne under Forsvarsministeriet.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring