Topbanner

Nyhed

​Våbenbetjening og forskellige former for skydning skal indlæres igen, hvis man vil gå fra at være passiv til aktiv hjemmeværnssoldat. Foto: Hærhjemmeværnsdistrikt Fyn

Fra reserve til aktiv på to dage

​Knap 30 soldater fra det fynske hjemmeværns reserve brugte fornylig to hæsblæsende dage på at komme tilbage til den aktive struktur.

27-09-2016

​Af Preben Petersen

Våbenbetjening, kontrolskydning, gruppeskydning, førstehjælp, signaltjeneste, uddannelse på signalpistol, konflikthåndtering, praktisk magtanvendelse og patrulje i by. Alt det skulle øves - og bestås - på en weekend for at komme tilbage i den aktive struktur.
 
"Selv om vi er landets største hjemmeværnsdistrikt og har en god tilgang af nye, er det vigtigt også at få aktiveret flest mulige fra reserven med deres gode solide hjemmeværnserfaring, så de kan være med til at løse de stadigt flere opgaver, som Forsvaret og politiet anmoder om støtte til", siger en tilfreds distriktschef, oberstløjtnant Kent Mikkelsen, efter de to dage.
 
Min far var modstandsmand
Spørger man et par af deltagerne, er der forskellige begrundelser for, at de har tilmeldt sig.
 
"Jeg er med, fordi jeg ikke har været aktiv i en del år, så jeg synes, at "jeg skylder", siger Dennis Schmidt fra Hjemmeværnspolitikompagni Svendborg, der har været med i Hjemmeværnet i mere end 40 år.
 
"Min far var modstandsmand og fortsatte i Hjemmeværnet; min første arbejdsgiver var med, og så skulle min bror og jeg selvfølgelig også have en god fritidsinteresse", griner Dennis, der også har været formand for Hjemmeværnets distriktsudvalg siden 90'erne.
 
Engagerede undervisere
"En gang soldat, altid soldat", siger Christina Olesen fra Stabshjemmeværnskompagni Fyn.
Hun kom med i Hjemmeværnet som 17-årig for 24 år siden, og har desuden været officersaspirant på Hærens Sergentskole. Efter en periode i København, et travlt arbejdsliv og et sygdomsforløb er dette hendes tredje mønstring.
 
"Her er gode og engagerede undervisere, der også er gode til at tage hensyn til den enkeltes fysiske formåen", siger Christina Olesen og fortsætter:
"Man møder mennesker, som man har lyst til at møde igen. Vi er nogle stykker, der skriver sammen i løbet af året, og vi har allerede aftalt mødes til mønstring igen til næste år."
 

 Seneste nyheder

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224