Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto: Michael Aagaard Jensen

Fremover skal drivmidler hentes hos Circle K

Fra udgangen af denne måned udløber rammeaftalen med Q8. Det betyder, at kontrolbøgerne skal udstyres med nye drivmiddelkort og pinkoder, og at køretøjerne fremover skal tankes hos Circle K.

12-01-2018

Af: Sara Amos Pedersen

Hjemmeværnets soldater har tidligere lagt vejen forbi Q8-tankstationerne, når det er tid til at tanke køretøjer, generatorer med videre. Fra den 31. januar 2018 virker nuværende kort til Q8-tankstationerne ikke længere. Fremover skal drivmidlerne hentes hos Circle K. 

Det skyldes, at Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) har indgået en ny rammeaftale om levering af drivmidler til hele Forsvaret. Denne aftale erstatter den tidligere aftale med Q8. 

Kortet giver i alt adgang til 474 civile tankstationer. Det er både muligt at tanke hos Circle K og lavprisselskaberne Ingo og 1-2-3. Med den nye aftale er der flere tankstationer at vælge imellem, og mange vil opleve, at de er bedre placeret geografisk.

Med det nye kort bliver det nemmere at tanke, når man er på øvelse i eksempelvis Sverige eller Tyskland. Det nye Circle K Routex fungerer nemlig både i ind- og udland, og erstatter de to kort, som mange biler tidligere var udstyret med. 

Udskift kort og koder i kontrolbogen
Udskiftningen betyder, at skal udstyres med et nyt drivmiddelkort og nye pinkoder. Drivmiddelkortene ledsages i forholdet 1:1 af en folder, der beskriver, hvordan man finder en tankstation samt vejledning i anvendelse af kortene og proceduren ved spærring af kort eller bestilling af nye kort. Vejledningen skal ligeledes placeres i kontrolbogen.

Det er Forsvarets Udleverende Depoter, der står for ombytningen af drivmiddelkort og pinkoder. Pinkoderne til både de civile og militære tankstationer udleveres sammen med det nye drivmiddelkort, når drivmiddelkortet bliver afhentet​

I Hærhjemmeværnet og Flyverhjemmeværnet foregår udskiftningen af kort og pinkoder via Hjemmeværnets ansatte personel. I Marinehjemmeværnet skal de frivillige underafdelinger selv kontrollere deres mail for information om, hvilket udleverende depot de skal besøge.

“I Marinehjemmeværnet er det enhedens forsyningsbefalingsmand eller fartøjsmester, der skal hente det nye kort. Det er derfor vigtigt, at de er opmærksomme på at få kortet udskiftet inden udgangen af måneden,” forklarer Christian Blixencrone-Møller fra Hjemmeværnskommandoens logistikafdeling.

Implementeringen er allerede i gang, og i næste uge skulle alle kort gerne være udleveret til Forsvarets Udleverende Depoter. Det gamle kort afhændes efter direkte aftale med det udleverende depot, der udleverer det nye drivmiddelkort.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring