Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Helikopterbevogtning i nattens mulm og mørke på Holmen i København. Foto: Eskadrille 227
 

Gadefest i København: Flyverhjemmeværnet bevogter helikoptere

Politiet anmodede under den netop overståede Distortion Festival om støtte til bevogtning af to Fennec helikoptere på Holmen.

06-06-2017
Af eskadrillechef Carsten Hansen

Flyverhjemmeværnets stab tog kontakt til mig d. 31. maj. Jeg straks sagde ja til opgaven og samlede hurtigt syv mand fra Eskadrille 227.
 
De første to mand stillede på Holmen om aftenen ca.  kl. 21.30, hvor de blev mødt af besætningen, der meldte, at helikopteren på pladsen var defekt, så en anden ville ankomme omkring kl. 22.30. Opgaven lød derefter på to Fennec helikoptere, der skulle bevogtes.
 
Det resterende personel fra eskadrillen indfandt sig hurtigt, og vi iværksatte afspærring, kommandostation og adgangskontrol ved hovedindkørselen til pladsen. Vi begyndte ligeledes at patruljere på vilkårlige tidspunkter uden for selve bevogtningsområdet.
 
Vagten forlænges
Da politiet antog, at helikopteren skulle være i luften helt frem til midnat den 1. juni, blev vi spurgt, om vi kunne tage bevogtningen en nat mere. Alle mand var indstillet på forlængelsen, og vi afsluttede opgaven fredag morgen den 2. juni.
 
Vi fik som altid ros af Helikopter Wing Karup for vores håndtering af opgaven og vores professionelle indstilling, især i forbindelse med, at ”vagten” blev forlænget.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring