Topbanner

Nyhed

​​​Ronny er instruktør på OIR hold 3. Til daglig er han kompagnichef i Hjemmeværnet. Foto: OIR hold 3.

Godt i gang i Irak

I dag er det to uger siden Operation Inherent Resolve hold 3 afløste hold 2 på Al-Asad Airbase i Irak. På holdet indgår instruktører fra Hjemmeværnet. En af dem er Ronny, der hjemme i Danmark er kompagnichef.

19-02-2016
 
Af Jeanette Serritzlev
 
Fredag d. 5. februar var der kommandooverdragelse fra OIR hold 2 til hold 3, og allerede næste dag begyndte arbejdet for blandt andet Ronny, der er udsendt som instruktør via Hjemmeværnet. Herhjemme er han selvstændig håndværker og chef for et områdekompagni.
 
I Irak er han næstkommanderende i et af de træningsteam, som skal uddanne de irakiske sikkerhedsstyrker. Da Center for Stabiliseringsindsatser besøgte ham under den sidste træning forud for udsendelsen, var han spændt og klar til at komme af sted. Nu er det blevet virkelighed, og opgaven er i gang. ”Vi er allerede i fuldt sving,” fortæller Ronny fra basen, der ligger omkring 200 km vest for den irakiske hovedstad Bagdad.
 
Træningsopgaven består blandt af våbenuddannelse, førstehjælp og bykamp. Træningsbidraget, der udgøres af godt 130 mand, har indtil nu trænet mere end 3.000 irakiske soldater. For chefen for holdet, oberstløjtnant Kenneth Strøm, er ambitionen at hæve barren, så soldaterne ikke kun trænes i enkeltmandsfærdigheder, men også i enhedsramme.
 
”Det, man har kunnet se på hold 2, er, at der gradvist er mulighed for at bygge mere og mere på. Vi vil gerne sætte som et mål, at vi kan uddanne enheder, altså grupper og delinger, så der hele tiden er noget at bygge på, også når man er kommet over de basale enkeltkæmperfærdigheder,” forklarer han til forsvaret.dk.
 

Foto fra første undervisningsdag for de danske instruktører på OIR hold 3.
 
Det er den opgave, som Ronny og hans medudsendte er gået i gang med at løfte. ”Allerede dagen efter kommandooverdragelsen gennemførte vi den første træningsdag med irakerne på skydebanen. Det er vældigt flinke mennesker, som er meget ihærdige for at komme til at træne,” fortæller han.
 
Hjemmeværnet har stillet instruktører til hold 2 og 3 og skal også stille til hold 4. Selv om Ronny kun har været kort tid i Irak, opfordrer han gerne egnede soldater til at søge:
 
”Jeg kan kun anbefale folk at søge udsendelse på hold 4, såfremt de besidder den fornødne instruktørerfaring."
 

 Seneste nyheder

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224