Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Velkomsttale ved formanden for bestyrelsen for Hjemmeværnsmuseet, Jens Peter Rasmussen. Foto: Christer Holte

Hjemmeværnssoldater ved grænsen hyldes i ny udstilling

Ny særudstilling omhandlende Hjemmeværnets støtte for politiet ved den midlertidige grænsekontrol er netop åbnet på Hjemmeværnsmuseet i Frøslevlejren i Padborg.

25-03-2018

Af Nicoline Viola Hoeg

”Selvom man har en hverdag, hvor man løber stærkt, så er der én ting, vi ikke kan løbe fra. Vi kan ikke løbe fra historien. Tak til jer, der hjælper med at bevare Hjemmeværnets historie og jer, der har varetaget den indtil nu”.
 
Således begynder chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, sin tale til fredagens arrangement, hvorom Frøslevlejrens røde barakker dannede en smuk ramme. Der åbner nemlig en specialudstilling her på Hjemmeværnsmuseet i Frøslevlejren ved Padborg, der omhandler Hjemmeværnets indsats til støtte for politiet ved den midlertidige grænsekontrol. 
 
Uddstillingen fortæller om grænseopgaven i tekst og billeder samtidig med, at den indeholder genstande fra Hjemmeværnets to grænsekontrolenheder i henholdsvis Sønderjylland samt i Rødby og Gedser. 
 
Og Jens Peter Rasmussen, formand for bestyrelsen for Hjemmeværnsmuseet, er godt tilfreds med den nye udstilling:
 
”Vi fortæller jo hver dag om Hjemmeværnet fra starten efter 2. verdenskrig og indtil nutiden, men vi vil gerne vil vise, at vi er moderne og relevante. Det er ønsket hele tiden at skrive Hjemmeværnets historie, mens den sker, og det er baggrunden for den særudstilling, vi åbner i dag”.


På billedet ses fra venstre Jens Peter Rasmussen, politidirektør Jørgen Meyer og chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly. Foto: Christer Holte  
 
Ros til de frivillige og samarbejdet med politiet
Og særudstillingen er ikke uden betydning. Jens Garly lagde i sin tale vægt på, at han ikke har andet end stor ros til de hjemmeværnssoldater, der hver dag gør et stort stykke arbejde med grænsekontrollen. I samme åndedrag fortæller han, at det gode samarbejde med politiet er værd at fejre med en sådan udstilling. 
 
Det samme mener Jørgen Meyer, politidirektør ved Syd- og Sønderjyllands Politi, der også var blandt de mange fremmødte:
 
”Det er en spændende særudstilling, der åbner i dag. Hjemmeværnet er én af politiets allermest nødvendige samarbejdspartnere, som vi ikke kan undvære. Det samarbejde, vi gør i fællesskab, udvikler sig og bliver bedre, jo mere vi lærer hinanden at kende. Det er en indsats værd at hylde”.
 
Og hyldes, det skal der i dag. Efter Jens Garly klippede dagens bånd over til lyden af klapsalver, er særudstillingen nu officielt åben, og nu kan de besøgende få lov til at fordybe sig i den nye udstilling og blive klogere på endnu et stykke af Hjemmeværnets historie. 
 

Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, kiggede interesseret på udstillingen i Frøslevlejren. Foto: Christer Holte 
 
Hvis du også ønsker at se særudstillingen eller den øvrige faste udstilling om Hjemmeværnets historie, så har museet gratis adgang og er åbent hver dag fra 9 – 17. Læs mere på museets hjemmeside

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring