Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnet havde styr på EM i cykling

Da der i sidste uge blev afholdt Europa-mesterskab i cykling i Herning, var Hjemmeværnet en afgørende faktor for at få arrangementet til at gå op i en højere enhed.

10-08-2017
Af Kevin Gerth Sigvartsen

I sidste uge kastede næsten 800 cyklister sig ud i kampen om at vinde Europa-mesterskabet i cykling. Det foregik i området omkring Herning, hvor der i høj grad var brug for Hjemmeværnets frivillige for at sikre, at det hele forløb, som det skulle.

Det var Hjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestjylland, Politihjemmeværnskompagni Herning samt frivillige fra hele landet, der sørgede for, at der over fem dage, blev lagt over 4000 mandetimer fra Hjemmeværnet.  Med et godt samarbejde med kommunen, Trafikofficials og mange andre instanser, gik det rigtig godt, forklarer Politihjemmeværnskompagnichef Ulrik Amdi.

”Vi har lavet mange ting med Herning kommune, der var hurtige til at komme ud og hjælpe os, hvis der for eksempel var problemer med skiltene og afspærringer, og Beredskabet sørgede blandt andet for morgenmad til vores folk. Alle har været utroligt hjælpsomme, og det har været et super arrangement. ”

Havde været en kamp
Da det store arrangement krævede mange Hjemmeværnsfolk, havde det været en kamp at finde nok frivillige, der kunne hjælpe til. For at sikre det høje sikkerhedsniveau, måtte der derfor opsættes flere afspærringer, og de frivillige måtte give den en ekstra tand. Til trods for dette var humøret højt, forklarer chef for Politihjemmeværnskompagni Herning, Ulrik Amdi.

”Selvom vejret har været mindre godt, var humøret højt under hele arrangementet. Der har været minimalt med sure mennesker, og de få der har været, har vi forsøgt at håndtere med humor, så vi kunne få dem sendt af sted med et smil.”
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring