Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler, og Den kommitterede for Hjemmeværnet, Bjarne Laustsen, (S) på Folkemødet i 2015 på Marinehjemmeværnsfartøjet Hjortø. Foto: Christían Sundsdal

Hjemmeværnet klar til Folkemødet

Marinehjemmeværnsfartøjet Hjortø er atter på plads i Allinge Havn, hvor fartøjet de kommende dage danner rammen om Hjemmeværnets aktiviteter på Folkemødet på Bornholm

15-06-2016

Af Thilde Lejre

På dette års Folkemøde fra den 16. – 19. juni er der igen mulighed for at møde Hjemmeværnet og blive klogere på Hjemmeværnets opgaver og kapaciteter. Fartøjet MHV903 Hjortø er centrum for de mange forskellige aktiviteter, som Hjemmeværnet er involveret i under Folkemødet. 

På Folkemødet vil der blandt andet være mulighed for at møde frivillige fra Hær-, Marine- og Flyverhjemmeværnet og høre deres bevæggrunde for at lægge en stor del af deres fritid i Hjemmeværnet.

Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler, tager igen i år turen til Bornholm for at deltage på Folkemødet.

"Jeg glæder mig til at møde de mange frivillige hjemmeværnssoldater, som løser en lang række opgaver på Folkemødet. Samtidig ser jeg frem til de forskellige debatter om, hvordan Hjemmeværnet kan bruges til at løse kommende udfordringer," siger Finn Winkler.

Fremtidige opgaver til debat

Den kommitterede for Hjemmeværnet, Bjarne Laustsen (S), deltager også på Folkemødet og glæder sig over muligheden for at nå bredt ud – både til den danske befolkning og beslutningstagere.

"Folkemødet er en unik mulighed for at synliggøre Hjemmeværnet, og så giver det lejlighed til at drøfte, hvordan Hjemmeværnet bedst forbereder sig på at løse fremtidige opgaver for Forsvaret og samfundet," siger Bjarne Laustsen.

På det åbne fartøj Hjortø kan deltagerne på Folkemødet også blive klogere på Hjemmeværnets kapaciteter og den brede vifte af opgaver, som Hjemmeværnet løser for Forsvaret og samfundet.

 


 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring