Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​I de kommende måneder bliver Hjemmeværnets nye logistikstruktur udrullet i hele landet. Foto: Bo Nymann

Hjemmeværnet overgår til ny logistikstruktur

I de kommende måneder bliver Hjemmeværnets nye logistikstruktur udrullet i hele landet. De soldater, der har benyttet den nye struktur, er ved at vende sig til arbejdsgangene.

02-08-2017

Af Sara Amos Pedersen

Hjemmeværnets logistikstruktur er ved at overgå til Forsvarets udleverende depoter. Det betyder, at de frivillige fremover skal hente og aflevere materiel og mundering i Forsvarets 17 depoter, der er fordelt over hele landet.

Overgangen er allerede skudt i gang, og siden april har de frivillige i Hærhjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster samt Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland testet den nye struktur.

Tilbagemeldingerne er positive, og de frivillige fremhæver blandt andet, at det nye system er let at bruge.

“Det er hverken sværere eller mere besværligt at bestille og hente i Forsvarets depoter. Der er lidt småforskelle, men det er ikke noget, jeg bider mærke i. For mig handler det bare om at lære de nye rutiner at kende, så jeg ved, hvordan tingene fungerer,” siger Bjarne Lund, forsyningsbefalingsmand i Hjemmeværns eskadrille 232 Sydsjælland-Møn.


Fremover skal de frivillige hente og aflevere materiel og mundering på Forsvarets depoter. Foto: Bo Nymann

Hjemmeværnets behov høres
Senest den 1. januar 2018 har Forsvarets udleverende depoter overtaget områdedepoternes opgaver. Når områdedepoterne lukker, bliver der arbejdet på at integrere Hjemmeværnet i Forsvarets logistikstruktur, fortæller Carsten Nielsen, der er forsyningsbefalingsmand i Hjemmeværnskompagni Næstved.

“Som frivillig kan man mærke, at der bliver gjort meget for at finde en løsning, hvor vores behov bliver tilgodeset. For mange er det vigtigt, at der er fleksible åbningstider, og at man ikke skal køre meget længere for at hente bestillingerne,” siger han.

Samtidig bliver de frivillige mødt af et kendt ansigt, når de besøger Forsvarets depoter. Depotet bliver nemlig både betjent af Forsvarets personale og en ansat fra Hjemmeværnet. Det har de frivillige taget godt imod, fordi det er med til at gøre, at de ikke forsvinder i mængden, fortæller Niels Jensen, forsyningsbefalingsmand i Hjemmeværn flotille 256 Storstrømmen.

“Forsvarets ansatte har heldigvis hurtigt vænnet sig til de frivillige, og de frivillige sætter pris på, at der er én, der kan hjælpe med at besvare deres spørgsmål,” siger han.


De forsygningsbefalingsmænd, der har benyttet den nye struktur, er ved at vende sig til arbejdsgangene. Foto: Bo Nymann
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring