Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hjemmeværnets nye Landsråd. Foto: Ole Friis

Hjemmeværnets nye Landsråd samlet i weekenden

Hjemmeværnets organisatoriske omstillinger var et centralt emne, da det nye Landsråd mødtes i weekenden på Gardehusarkasernen i Slagelse, hvor de fik besøg af en veloplagt forsvarsminister.

23-05-2016
Af Charlotte Baun Senholt
 
Hjemmeværnets nye Landsråd holdt i weekenden sit første møde. Rådet har fået fire nye stemmer blandt de 26 frivillige repræsentanter, mens det frivillige formandskab tæller garvede kræfter med valget af løjtnant Claus Lemming fra Hærhjemmeværnet, premierløjtnant Per Tommerup fra Marinehjemmeværnet og menig Geert Hansen fra Flyverhjemmeværnet.
 
Især Hjemmeværnets organisatoriske omstillinger og forsvarsminister Peter Christensens besøg kom til at præge mødet. Det var en veloplagt minister, der i et indlæg roste Hjemmeværnets store indsats og den aktuelle beredvillighed til at støtte politiet med grænsekontrol.
 
”Hjemmeværnet er en værdifuld ressource, som også har en rolle i fremtiden,” understregede forsvarsministeren, der kom direkte fra et andet arrangement og derfor var iklædt en køredragt.
 
I den efterfølgende spørgerunde fortalte ministeren, at det er regeringens forslag, at Hjemmeværnets effektiviseringsprovenu på cirka 70 millioner fra næste forlig skal indgå i finansieringen af kampfly de næste 10 år.
 

Forsvarsminister Peter Christensen fik lejlighed til at hilse personligt på de frivillige landsrådsmedlemmer. Foto: Ole Friis  
 
På den baggrund udtaler Landsrådet blandt andet:
 
”Landsrådet konstaterer, at det er regeringens forslag, at det tilvejebragte provenu ikke, som forventet - og som anført i forsvarsforlig 2013-2017 - skal anvendes til Hjemmeværnets fortsatte udvikling. For Hjemmeværnet har forudsætningen for effektiviseringen hele tiden været, at den skulle tilvejebringe midler til at få Hjemmeværnets materielanskaffelser og materieldrift i balance. Desuden skulle midlerne anvendes til at løse de nye opgaver, uden at de eksisterende kapaciteter blev svækket.”
 
De frivillige rådsmedlemmer udtrykte på mødet også bekymring om den fremtidige logistikstruktur, som bliver genstand for en nærmere analyse.
 
”Landsrådet finder det uacceptabelt, hvis der vælges en logistikløsning, som ikke er forankret i Hjemmeværnets struktur, således at der fortsat kan findes fleksible løsninger til støtte til de frivilliges uddannelse og indsættelser, også om aftenen og i weekender.”
 
Du kan læse hele Landsrådets udtalelse her.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring