Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Forsvarsminister Peter Christensen
​Forsvarsminister Peter Christensen. Foto: Joan Schack 

Hjemmeværnet imponerer forsvarsminister

Forsvarsminister Peter Christensen var i dag på besøg i Hjemmeværnskommandoen i Vordingborg, hvor han udtrykte stor tilfredshed med den indsats, Hjemmeværnets frivillige yder til gavn for samfundet og Forsvaret.

23-11-2015


Af Charlotte Baun Senholt

”Imponerende.” Sådan karakteriserede forsvarsminister Peter Christensen de mange hundredetusinde timers indsats, som Hjemmeværnets frivillige yder årligt.

”Der bliver trukket på Hjemmeværnet som aldrig før. De frivillige leverer en stor og meget engageret indsats, der er med til at aflaste såvel Forsvaret, beredskabet som Politiet. Det er virkelig flot,” sagde forsvarsministeren i forbindelse med sit besøg.  

Hjemmeværnets kæmpe styrke

”Danskerne kender Hjemmeværnet, fordi Hjemmeværnet er alle steder. Det er en kæmpe styrke, som også nyder bred anerkendelse blandt mine politiske kolleger,” understregede ministeren.

I lyset af den seneste sikkerhedspolitiske udvikling i Paris og København forventer ministeren, at der til støtte for Politiet vil blive trukket yderligere på Hjemmeværnets assistance også i en antiterrorindsættelse. Den rolle kan også blive væsentlig, når det næste forsvarsforlig skal behandles, understregede ministeren.

”Sammen med Forsvaret bidrager Hjemmeværnet til at skabe tryghed i vores samfund. I det hele taget er det en styrke, at de forskellige kapaciteter arbejder sammen og kan bruge hinanden. Det giver det mest effektive beredskab,” sagde ministeren.

Ministeren kom også ind på den igangværende omstillingsproces i Hjemmeværnet. ”Efter min og regeringens opfattelse skal de midler, Hjemmeværnet tilvejebringer gennem effektiviseringer i omstillingsprocessen, anvendes til at udvikle Hjemmeværnet i fremtiden,” påpegede ministeren.

 

 

Forsvarsminister Peter Christensen sammen med Den Kommitterede for Hjemmeværnet, Bjarne Laustsen, og Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler. Foto: Joan Schack 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring